3 punten met 3 man bij AMITY

24 januari 2013

AMITY – GL3

A: Embrecht Hendrickx          Jerry
B: Rob Dijkers                       Danny
C: Bjorn Kuppens                  John
D: Ferry Lips                         (bye)      
E: Jack Matthijssen                 

Zonder een door ziekte getroffen familie De Laat, reisde GL3 met drie man af naar Breda voor de zware uitwedstrijd tegen AMITY die daardoor nog maar zwaarder was.

Jerry stond weer op zijn favoriete eerste plek en trof Embrecht, de startend werper van AMITY. Het werd een spannende pot waarin Embrecht een goede start had en Jerry in de eerste leg aftroefde en de tweede makkelijk won. Hierna was het aan Jerry die de derde met twee maal 140 in de laatste fase naar zicht toe trok. De vierde was goed voor de break terug en daarmee was een laatste leg een feit. In de laatste leg was het begin afwachtend, wie de eerste triple zou gooien, zou winnen en dat bleek ook. Beiden misten veel pijlen op de dubbel, het was toch Embrecht die zijn derde leg won. 1-0

Danny speelde op positie twee tegen Rob, het was tot 1-1 een gelijke strijd. Danny miste wat pijlen in de eerste leg op de dubbel, maar kwam dit goed te boven in het vervolg van de wedstrijd. Rob kwam er niet meer aan, 3-1 voor Danny. 1-1 gelijk

John gooide de derde en laatste single. Een rematch van afgelopen jaar tegen Bjorn. De eerste leg was goed van beiden. John mist tops voor een 120 finish en het antwoord van Bjorn is een nette 113 voor 1-0. In de tweede leg is John het even kwijt, de derde is weer spannend, mar gaat toch naar de thuisploeg. 1-3 uit de singles. Voor het eerst dit seizoen met minder dan twee punten de koppels in.

Na kort beraad kwam Danny uit de bus als ‘gelukkige die om des keizers baard zou gaan gooien. John en Jerry gaan de koppels in. De eerste tegen Ferry en Rob. Het is in het begin spannend, maar na de 1-1 gaat ook John bij GL3 de triple goed raken en daarmee word de eerste koppel winnend afgesloten.

De tweede en laatste koppel tegen Embrecht en Bjorn is van op dezelfde manier, de eerste twee legs zijn de teams aan elkaar gewaagd, hierna komt John ook in het goede ritme, Jerry gooit zijn tweede 180 van de avond en daarmee word ook van 1-1 naar 3-1 gevochten. Tussenstand nu 3-3, maar met de laatste twee koppels voor AMITY 3-5 uit de koppels.

Bierronde: in de laatste pot van de avond; 3 tegen 4, maar verre van kansloos. Danny en Jerry gooien van quitte af aan goede 100+ scores. John haakt na een beurt of drie ook aan. GL3 krijgt zelfs nog twee pijlen op een dubbel, een prestatie van formaat, maar weet die niet te verzilveren. Een smetje op de bierronde was een discussie over de stand na het eerste keer vegen van het bord. Maar misschien was een vierde punt ook wel een beetje te veel van het goede.

Zelfs met drie man had er misschien nog wel een vierde of vijfde punt ingezeten, een goed resultaat, evenveel puntjes als de heenwedstrijd. Na de wedstrijd werd er met de tegenstander nog lekker het gewonnen biertje gedronken en nog wat nagepraat. Tijdens de wedstrijd werd de bekerloting bekend. Volgende week donderdag is er nog een competitiewedstrijd tegen TTK, en de week erop een thuiswedstrijd in de beker tegen Toppie Toppie.

Statistieken (incl beker)

competitie: 81 punten – 4.8 gemiddeld, laatste 16 beker

John 13/15; Jerry 12/15; Danny 11/15; Erwin 4/13; Robby 2/13

42 singles; 35 koppels en 10 bierrondes

John