4. Just on Time – GL3 (4-5)

26 september 2011

 

Jot / Van den Beemt Assurantiën – GL3

 

A: Marcel van den Muijsenberg      Danny
B: Guido Hermes                         Robby
C: Bas Donkelaar                         John
D: Robert Koreman                      Erwin
E: Ron van Hilst                           Jerry

 

Met een bliksemstart al op zak was het deze maandag weer tijd voor het enige maandagse avontuur van het seizoen. In de Catch 22 in Breda wachtte Jot. Twee jaar geleden in de eerste divisie nog tweemaal goed voor een spannende pot 5-4 en 4-5. Jerry had de reservebeurt en bovenstaande loting kwam uit de bus.

 

Singles:
Danny mocht een keer starten en startte voortreffelijk, de eerste twee legs werden binnengehaald zonder een pijl op een dubbel te missen. In de derde leg ging het wat rustiger aan, maar Danny bleek ook hierin te sterk voor Marcel. 1-0 Danny’s eerste competitiesingle van het seizoen.
Robby trof (wee eens) op papier de sterkste tegenstander. Robby wist in zijn single ook niet zijn ritme en vorm te vinden. Guido profiteerde en nam afstand en maakte het vakkundig af met 3-0. 1-1 tussenstand.
John gooide een redelijke partij. Na een goede eerste leg wist Bas 1-1 terug te komen. Hierna was het John weer die goed in zijn spel kwam en het in vier legs afmaakte. John neemt hiermee weer voor minstens twee dagen de gedeelde koppositie in de percentagelijst in. 2-1 voor.
Erwin heeft een goede start. Robert heeft niet het juiste antwoord op de goede scores van Erwin, die in goeden doen is. Erwin walst uiteindelijk in straight legs over de tegenstander heen. 3-1 voor.

 

Koppels:

Danny en Robby spelen een goede koppel, het is deze week echer Danny die Robby op sleeptouw moet nemen. Het Jot-koppel heeft elke leg steeds een net betere uitgangspositie op de finish en maakt daarin niet te veel fouten. 1-3, 3-2 tussenstand.
Jerry komt erin voor Robby, en met Danny is dit het beste koppel van de avond. Beide partijen maken er een bloedstollende strijd van. In de beslissende leg neemt Jot een kleine voorsprong, maar Jerry mist dubbel 10 voor een 140 finish. Dit geeft te veel druk voor Jot en Danny maakt het vakkundig af. 4-2.
Erwin en John beginnen goed aan de koppelpartij, maar bij een 1-0 voorsprong besluiten de Jot’ers het tempo ‘wat’ uit de wedstrijd te halen. Erwin en John kunnen hier niet goed mee overweg, de partij kantelt naar Jot. 1-3, 4-3 tussenstand.
Het laatste Jot-koppel hanteert dezelfde tactiek als het eerste en dat pakt goed uit voor hen. Tegen middernacht maken zij het weer gelijk in de wedstrijd. 4-4 tussenstand. Een allesbeslissende bierronde in het verschiet.

 

In de bierronde is het lang een gelijke strijd. Beide ploegen hebben afwisselend goede en slechte beurten. Danny en Jerry weten Erwin en John weer voldoende te motiveren om aan het einde een kleine voorsprong op te bouwen. Danny gooit de laatste pijl van de lange avond darten op d10. 5-4 winst. Al de vijfde bierronde uit vijf!

 

Na de wedstrijd word er nog kort nagepraat onder het genot van de gewonnen consumptie en de les van de avond mag toch wel zijn dat er beter met erg langzame darters omgegaan moet worden. Verder is het een geslaagde avond met weer vijf punten op het conto erbij. Het totaal telt nu 20.

 

Op 6 oktober is de volgende wedstrijd in Café de Tijd tegen de Halve Maan.

 

Statistieken (competitie en beker)

John 4/4; Jerry 4/5; Erwin 3/4; Danny 2/4; Robby 0/4

12 singles; acht koppels en vijf bierrondes

 

John