4. UZDOKVG Twee – GL3 (3-6)

4 oktober 2010

UZDOKVG Twee – GL3

 

A John                  A Evert van Berkel

B Danny               B Pieter Giljam

C Robby               C Hans Ribbens

D Erwin                D Tinco Dirven

 

GL3 reisde op deze dierendag met vier man af naar Etten, naar de Klomp voor de topper (tussen de nummers één en twee in de tussenstand) in 1B. Dat het een spannende pot ging worden was op voorhand wel duidelijk, na de spannende potten van de afgelopen edities.

 

In een replay van afgelopen seizoen kwamen John en Evert aan de oche. In de eerst leg liep het bij beiden stroef en er werden wat dubbels gemist. Het was toch Evert die deze leg wist te pakken. In de volgende legs stak Evert een tandje bij en had John alleen nog kansen op hoge finishes. Die werden niet benut en Evert maakte geen fout. Het eerste punt in de pocket voor de KVG.

Danny trof een nieuw lid van KVG Pieter had veel moeite om zijn ritme te vinden in de ze wedstrijd, GL3s mr. 100% startte echter zoals hij dit seizoen al meer deed en liet er weinig misverstand over bestaan. in straight legs liet Danny goed darts zien en haalde ook deze partij binnen. Het was weer gelijk. 1-1

Robby startte in zijn partij tegen Hans (de Mr 100% van KVG) goed, maar wist de eerste leg niet te pakken, na veel gemiste dubbels van beiden pakte Hans de leg en hierna ging hij ook beter gooien. Robby kreeg meer en meer last van loose darts en ook deze pot eindigde in een 3-0, voor UZDOKVG dit maal.

In de laatste single mocht captain Erwin het weer gelijk maken.  Hij startte furieus, een start waarop Tinco geen antwoord had. De tweede leg werd keurig in 17 pijlen afgedaan. In de derde ging Erwin goed door met de 3-0 traditie van deze avond en maakte met een –niet te missen-  dubbel 6 het af. Na de single partijen was het helemaal gelijk.

 

In de koppels mochten beide teams ongewijzigd hun kunsten vertonen. John en Danny kregen als eerst hun singletegenstanders weer tegen, Evert gooide niet zoals hij deed in de single en bij John en Danny vlotte het goed. De scores werden goed gevonden en het finishen ging naar behoren. Deze partij werd (zo ondertussen vanzelfsprekend) met 3-0 gewonnen en John/Danny bleven staan voor het tweede duo. In deze koppel gingen de GL3’ers verder waar ze gebleven waren en Hans/Tinco haalden hun niveau niet. Ook dit werd dan dus ook een 3-0 voor J/D. John en Danny hadden de eerste GL3 voorsprong op het bord weten te zetten en zelfs uit te bouwen. 4-2 nu.

De gebroeders mochten ook deze keer gezamenlijk de kunsten laten zien en aantreden tegen Hans/Tinco. Dit koppel leek geenszins op het duo dat net met ruime cijfers verloren had van John en Danny, nu werd alles goed gevonden en hadden Robby en Erwin er geen antwoord op. 3-0 voor de mannen van de Klomp. In de tweede koppel van R/E kwam het voor het eerst tot een vierde en zelfs een vijfde leg! Vanaf een 2-1 achterstand vochten Robby en Erwin zich met een d14 van Robby terug en werd de vijfde leg ook nog gepakt. Met deze leg werd de wedstrijd gewonnen en ook weer eens bewezen dat GL3 met koppelen meer punten pakt dan in de singles.

In de nu volgende bierronde stonden maar liefst twee dingen op het spel, natuurlijk een biertje, maar ook de koppositie in de competitie.

GL3 startte goed, maar dat deed de tegenstander ook .In de loop van de pot bouwde GL3 een voorsprong op van maar liefst een punt of 40, geen gigantisch gat dus en het finishen werd dus belangrijk. Erwin zette voor door 25 over te laten en John rondde af met zijn eerste pijl op de dubbel.

6-3 winst in de Klomp voor GL3.

 

Na de partij was het pas net elf uur geweest, er was dus nog genoeg tijd om nog een beetje na te praten en een biertje te drinken. GL3 staat nu aan kop in 1B tenzij de Fisherman Friends later deze week m et 9-0 winnen bij Bespottelijk.

Nu is er voor GL3 een weekje rust, maar de pijlen zullen niet verstoffen, zaterdag a.s.is er van DC Good Lookin’ de achtste en laatste ranking van 2010. De laatste kans voor de GL3’ers om hun laatste puntjes bij elkaar te gooien voor het beste 16 / 32 toernooi. Op 21 oktober word de competitie hervat tegen Scooby’s Bulls thuis in Café de Tijd.

 

John