5. GL3 – de Halve Maan (4-5)

6 oktober 2011

 

GL3 – De Halve Maan

 

A: Robby                                               Yannick van de Rijen
B: John                                                  Mark van Gils
C: Danny                                               Maurits Nederend
D: Jerry                                                 Menno ten Velde
E: Erwin

 

Na anderhalve week rust was het op de eigen donderdagavond tijd voor de thuiswedstrijd tegen de Halve Maan (HM). De #4 van het afgelopen seizoen kwam met vier man naar Made. Voor Jerry, Mark en Yannick een leuke partij als oud teamgenoten van het WBDF LaCo team. De captain had de reservebeurt en bovenstaande loting kwam uit de bus.

in de eerste single startte Robby wisselvallig en dat deed Yannick niet, Robby kwam in de tweede en derde leg beter in zijn spel, maar Yannick maakte geen fout. Robby kreeg een kans op een leg maar hij miste bull. Yannick maakt er koel 3-0 van.
John en Mark startten beide lekker aan de single. Mark heeft aanvankelijk de betere scores, maar gooit niet uit als hij op de dubbel staat. John slaat bij de eerste kans toe en maakt 1-0 en 2-0. Mark heeft veel loose darts maar pakt toch de derde leg. In de vierde herpakt John zich en finisht weer goed en wint met 3-1.
Danny gooit een sterke partij en heeft in Maurits een goede tegenstander. Het is een goede wedstrijd waarin Danny de eerste leg pakt en daarmee pakt hij het initiatief en laat het niet meer los. Met 3-0 wint daarmee zijn tweede competitiewedstrijd. 2-1 voor.
Jerry is de sluitend werper, in zijn single laat Jerry er weinig misverstand over bestaan wie er moet gaan winnen. Jerry’s scores zijn erg goed en ruim beter dan Menno’s, maar Jerry geeft het een aantal keer bijna weg door pijlen op de dubbel te missen. De dubbels vallen steeds net op tijd. 3-0 en een 3-1 voorsprong.

GL3 koppelt natuurlijk AB-CD, de Halve Maan CD-AB.
Duo Rob en John heeft een lelijke slow-start en staat snel 2-0 achter. De derde leg lijkt een keerpunt maar de opleving is maar tijdelijk. Van 1-2 word het snel 1-3. HM wint het eerste koppel.
Jerry en Danny gooien een sterke koppel tegen Maurits en Menno, na vier legs is het nog gelijk. In de laatste leg is het wederom gelijk opgaand. GL3 mist een paar pijlen op de dubbel. HM doet dat niet en zij pakken ook hun tweede koppel. 3-3 tussenstand.
Jerry en Danny zijn nu warm en spelen de derde koppel een sterke partij waarin ze niet veel kansen laten liggen. Jerry noteert een 180 (met vingertje) en dit draagt bij aan de 3-1 zege.
Erwin en John koppelen de laatste partij. Dit was voor GL3 de minste koppel van de avond. Erwin maakte een redelijke invalbeurt, maar bij John gooide geen goede scores meer. Yannick en Mark hadden daar geen last van en deden wat zij moesten doen: niet missen. Met 3-0 werd de score weer gelijkgemaakt naar 4-4, alweer een allesbeslissende bierronde.

De bierronde was als de meeste bierrondes dit seizoen. Lang gelijk opgaand en een goede eindsprint van GL3. Deze keer werden alleen teveel dubbels gemist aan het eind, HM deed dit ook maar gooide toch dubbel twee nog wel. 4-5 verlies.

 

Geen slecht resultaat, Jerry en Danny hadden aanspraak op winst in hun eerste koppel, maar verder is het een mooi resultaat tegen één van de ploegen die afgelopen seizoen goed meegedraaid heeft.
Na de wedstrijd werd er onder het genot van een drankje nagepraat met de mannen van de Halve Maan.

Toon, Kees en Niels van GL7 bedankt voor het komen supporteren en gefeliciteerd met de goede start van jullie eerste seizoen.

 

Volgende week mag GL3 naar de regerend kampioenen: Speedex 10 en de week erna is er alweer een uitwedstrijd. In en tegen d’n Juup

 

Statistieken (competitie en beker)

John 5/5; Jerry 4/5; Erwin 3/4; Danny 3/5; Robby 0/5

15 singles; negen koppels en vijf bierrondes

 

John