5. GL3 – Scooby’s Bulls

21 oktober 2010

GL3 – Scooby’s Bulls

 

A John                  A Henk Konings

B Erwin                B Harry de Boe

C Robby               C Jan Willem van Ham

D Jerry                 D Shem van Oers

E Danny               E Christian van Ham / F Antoinette van Ham (speelde niet)

 

GL3 mocht na een weekje pauze weer aan de bak in de competitie. Door de vroege uitschakeling in de beker zijn er dit seizoen wat meer dartsloze weken dan afgelopen jaren. De vijfde tegenstander van dit jaar waren Scooby’s Bulls (SB) uit Zevenbergen. Een van de vele teams met goede bekenden, een gezellige avond zou het dus wel worden. Er werd natuurlijk een loting verricht en de volgorde zoals hierboven staat kwam uit de bus.

 

John startte tegen Henk die het tempo van de wedstrijd bepaalde. In de eerste vier legs werden de punten verdeeld en de vijfde moest dus het verschil gaan maken. Henk startte goed met een 140, John counterde in de tweede beurt goed met 180. Even later maakte John geen fout op 80 en met één pijl werd de wedstrijd gewonnen.

Erwin had in Harry ook een gelijkwaardige tegenstander, Erwin startte echter niet lekker en na 1-1 stootte hij door en pakte de derde en vierde leg. GL was lekker op dreef en er stond al een 2-0 op het bord.

Robby startte in zijn partij tegen een wisselvallige Jan Willem niet goed en kwam met 2-0 achter. In de derde leg was het Robby die kon profiteren van gemiste dubbels en met de eerste pijl deze leg won. In de vierde draaide het uit op een loterij om dubbel 1 en was het de Scooby Bull die aan het langste eindje trok.

In de vierde single was het aan Jerry om de voorsprong terug naar twee punten te brengen. Zowel Jerry als Shem gooiden niet hun niveau en wonnen beiden twee legs, er moest dus een vijfde komen. In deze vijfde leg toonde Jerry zich een goede matchplayer en opende met een paar 100+ scores , hier had Shem niet van terug en dit gaf Jerry de tijd om ‘rustig’ (een bullfinish vanaf 50) uit te gooien. 3-1 voor GL3

 

In de koppels mochten John/Erwin en Robby/Jerry de kunsten gaan vertonen. John en Erwin gooiden goed me goede scores en een mooie 98 finish aan het eind van John stond er met 3-0 een keurige 4-1 tussenstand opp het bord.  Het Gl3 koppel mocht nu even toekijken op het verdere verloop van de wedstrijd. Robby/Jerry namen het stokje over.

Het beeld van de singles wisselde compleet, Robby gooide de triples die Jerry in zijn single zo lekker raakte bij Jerry ging het niet zo lekker. Het SB koppel had na het verlies in de eerste koppel de smaak nu wel te pakken en pakten de GL3’ers met 3-0. SB weer een puntje terug. De marge was weer twee.

Jerry vond het mooi geweest en Daany kwam van de reservebank (lees barkruk) Danny maakte een geode invalbeurt en samen met de koppelkoning Robby werd het tweede SB koppel verslagen met 3-0. Danny’s invalbeurt was een goede van mr. 100% die daar door zijn reservebeurt natuurlijk op bleef staan. De vijf benodigde punten voor de overwinning waren gehaald, maar GL3’s honger voor meer nog niet.

John en Erwin keerden terug en gingen verder waar zij geëindigd waren in de eerste koppel en ook deze van het ‘andere’ koppel werd omgezet in 3-0  John maakte het in de derde leg met zijn hoogste finish tot dusver 107. 5-2 tussenstand en de ‘belangrijkste’ van de avond kwam er nu aan.

In de bierronde was het weer een gelijk opgaande strijd stonden de SB de meeste tijdvoor  met een kleine marge. Het was de eindsprint van GL3 die het verschil maakte en de dubbel 10 die Robby gooide sloot de avond af met 7-2.

 

Na de partij was het pas net elf uur geweest, er was dus nog genoeg tijd om nog een beetje na te praten en een biertje te drinken. GL3 staat nu aan kop in 1B tenzij de Flights of UZDOKVG vrijdag (vanavond) m et 8-1 of 9-0 resp. 9-0 winnen. Maar het p-woord wordt nog niet in de mond genomen. 

 

 

Volgende week is er op vrijdagavond de partij in en tegen de Put uit Moerdijk.  De volgende thuiswedstrijd is op vier november tegen Let’s Stee

 

In deze eerste vijf wedstrijden zijn er 30 punten behaald (zes gemiddeld), waarvan 12 uit de singles, 15 (5×3) uit de koppels en drie bierrondes

 

John