6. De Put 2 – GL3 (5-4)

29 oktober 2010

DC de Put 2 – GL3

 

A Danny               A Corné Brand

B Erwin                 B Arnold van Santbergen

C Jerry                  C Stefan Smits

D John                  D Leo Smits

E Jeroen               E Jeroen Lodder

F Robby                F Arie van Santbergen

 

In de zesde speelweek ging een (voor het eerst dit seizoen) compleet GL3 naar Moerdijk om te gooien tegen de heren van De Put 2. Na een goede seizoensstart hoopten we op een goede afloop in een gezellige Put. Jeroen bleef vrijwillig tot de bierronde reserve door zijn gebrek aan wedstrijdritme.

 

Danny en Corné openden het bal. In de openingsfase was het een gelijkopgaande partij met goed spel. Nadat Danny zijn dubbel niet wist te gooien miste Corné die niet. Hiermee pakte die zoveel vertrouwen dat hij dit voortzette in de rest van de partij. 1-0 voor de Put

De captain was de volgende aan de oche. Erwins spel was wisselvallige en hiervan wist de tegenstander te profiteren. In de eerste twee legs had Erwin niets in te brengen, die gingen naar de Put, het bleek een onoverkomelijke achterstand. GL3 al 2-0 achter.

Aan Jerry de schone taak om de stand wat draaglijker te maken. Ook Jerry gooide erg wisselvallig. In de eerste leg werd dubbel 1 met moeite gevonden, maar in de tweede leg werd daarentegen een keurige 125 gefinisht. Mede hierdoor pakte Jerry wel het eerste punt voor GL3. 2-1 achter.

John was ditmaal de laatste single. Het mag niet verrassend zijn dat ook John wisselvallig, hij liep uit op Leo met scores, maar wanneer de dubbel niet gevonden werd had Leo er geen problemen de zijne te vinden. Naar mate de partij vorderde verbeterden de dubbels en pakte John de gelijkmaker voor GL3. 2-2-uit de singles. Een goede afspiegeling van de verhoudingen.

 

De put wisselde en ging koppelen AC / BD, GL3 bleef (natuurlijk) gooien in de koppels die geloot waren.


Danny en Erwin startten goed en speelden een betere partij dan in de singles. Corné van de Put verbeterde zijn spel ook nog en het werd spannend, in de vijfde leg was het GL3 koppel toch net iets beter en Erwin miste de ‘niet te missen’ dubbel 6 dan ook niet. GL3 voor het eerst op een voorsprong.

Danny/Erwin bleven staan en gingen weer wisselvalliger spelen. Danny verdiende nog een lolly met een mooie 3-score. Het tweede put-koppel maakte geen fout en strafte het wisselvallige spel af en maakte de stand weer gelijk. 3-3

Jerry/John mochten weer een voorsprong proberen op het bord te krijgen. John raakte de triples niet lekker maar Jerry scoorde daarentegen erg goed. De finishes werden dan weer wel weer goed geraakt en daarmee worden de wedstrijden gewonnen. Zo ook deze. Zonder spectaculair spel stond GL3 weer voor 4-3.

In de laatste koppel ging het gelijkop gedurende vier legs. In de vijfde vond Corné zijn topvorm en won zowat in zijn uppie de leg met een 140, een 180 en een gemiste dubbel op 108. Jerry/John had hier geen kans en mochten vanaf zo’n 200 punten achter toekijken. Spannend werd het hierdoor wel weer 4-4 gelijk met alleen de bierronde nog.

 

Voor de bierronde wisselde de captain voor Jeroen. Jeroen maakte geen slecht debuut maar was net als de rest wisselvallig. Het niveau in de bierronde was van behoorlijk niveau, er werden door beide teams veel triples geraakt. Door GL3 toch net iets meer, maar met het finishen werd het weggegeven. Alle vier GL3’ers kregen kansen op de dubbel maar niemand kon de dubbel vinden. De put wel en daarmee was het pleit beslecht. 5-4 voor de put

Concluderend was het een moeizame partij waarbij iedereen lang niet zijn beste darts had laten zien,  het was echter wel gezellig in de Put. Het was van Toon (tegenwoordig GL2) aardig dat hij ook afreisde naar Moerdijk om te komen kijken. Er werd nog wat nagepraat en gedart door de liefhebbers.

 

De volgende wedstrijd is op vier november tegen Let’s Stee en op 12 november word er naar de Ganzerik gereisd voor de uitwedstrijd tegen Anti-Slip

 

Statistieken

34 punten – 14 gewonnen singles – 17 koppels en drie bierrondes

Danny 4/5 – Jerry 4/5 – John 3/5 – Erwin 3/5 – Robby 0/4

 

John