7. d’n Juup – GL3 (6-3)

21 oktober 2011

d'n Juup – GL3

A: Corné Faro                                     Jerry
B: Danny Beunis                                  Erwin
C: Marco de Ronde                              John
D: Arjen Rulens                                   Danny
E:                                                     Robby

De week na de afstraffing tegen speedex reisde GL3 af naar Geertruidenberg. In en tegen d’n Juup moest er gespeeld worden.

Jerry en Corné maakten er een waar spektakel van. Jerry startte goed, maar finishte de eerste leg niet. Corné maakt 1-0. Bij 2-1 voor Corné ziet Jerry het licht en maakt met een 12 darter 2-2 gelijk. In de laatste leg is het weer Jerry die de triple goed weet te vinden en wint het eerste punt.
Erwin komt niet lekker op dreef in de tweede single. De captain speelt zeker niet slecht, maar Danny is deze avond goed op gang. Met veel 100 en 100+ scores wint hij de partij 3-1.
John komt als derde aan de oche. John speelt ook redelijk, maar dat is niet voldoende tegen de erg constante Marco. John finisht nog mooi 105, maar dat is zijn enige wapenfeit. Eveneens 3-1 verlies. 2-1 achter.
Danny mag deze keer spelen omdat Robby licht geblesseerd is aan zijn hand. Bij Danny staat goed te scoren, maar het zijn vooral de dubbels die de doorslag geven. Danny finisht aan 100% en haalt het tweede punt voor GL3 binnen.

Alle vier koppelpartijen hebben een gemene deler, het liep voor geen meter bij GL3.
Jerry en Erwin starten goed aan de koppel en verliezen de eerste nipt met 3-2. In hun tweede koppel worden de scores wisselvalliger en dat is word in de eredivisie genadeloos afgestraft. De tweede partij gaat met 3-1 naar d’n Juup.
Danny en John mogen nu tegen het tweede koppel van d’n Juup. Zij hebben echter te goed gekeken naar Jerry en Erwin. Beiden gooien om beurten te matige scores. Wederom 3-1 voor d’n Juup. In koppel 4 het van hetzelfde laken een pak. Wisselvallig bij Gl3 en goede scores bij d’n Juup. Ook deze koppel met 3-1 naar de Bergenaars. d’n Juup gaat van 2-2 gelijk naar een 6-2 voorsprong. Nu de taak om het laatste punt mee naar de May te nemen.

In de bierronde is niets meer van de koppels te zien. Gl3 weet nu wel de scores te gooien. d’n Juup doet dat niet en komt op een achterstand die door GL3 niet meer afgegeven wordt. Jerry haalt de trekker over en pakt het derde punt.

Danny schroeft met twee stuks zijn 180'er-totaal op

Een gezellig avondje darten in d’n Juup met een vervelende bijsmaak vaan de slechte koppelpartijen. Volgende week gaan Erwin, Robby, Danny en Jerry voor de beker naar Zevenbergen, daar wacht Jan Steen 2. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 3 november tegen de Legends.

 

Statistieken (competitie en beker)

competitie: 27 punten (3,9 gemiddeld)

John 5/7; Jerry 5/7; Danny 4/7; Erwin 3/6; Robby 0/5

17 singles; negen koppels en zes bierrondes

 

John