7. GL3 – Let’s Stee (5-4)

4 November 2010

GL3 – Let’s Stee

 

A Erwin                 A Dennie van Opstal
B Robby               B Corné Ewals
C Danny               C Tijs van Alphen
D Jerry                   D Leon Ewals
E John   

 

In alweer de zevende week kwamen de mannen van Let’s Stee (LS) uit Prinsenbeek op bezoek in Café de Tijd. Een jong team dat na een valse start van de competitie een goede reeks had neergezet. Een gevaarlijk team dus.

 

De captain startte en had in Dannie (ook captain) de sterkste tegenstander geloot. In een goed gelijk opgaand duel had Dennie steeds net een kleine voorsprong waardoor de finishes net wat beter/lager waren. Dennie miste ook nog eens geen beurt op de dubbel. Erwin gooide verre van slecht maar werd toch met 3-0 van de baan geveegd. 1-0 voor LS

Robby was de tweede GL3’er aan de oche. Robby’s tegenstander Corné gooide veel hoge scores maar leek dit teniet te doen op de dubbels. Robby mocht steeds erg dichtbij komen, maar had dan net niet het momentum om de finish dan wel te gooien. Ook Robby verloor in straight legs. GL3 al op een 2-0 achterstand.

Danny mocht de achterstand gaan proberen te verkleinen. Na een moeizame, verloren eerste leg was Danny warm en herpakte zich in de volgende legs werd er niet veel meer gemist en de eerste Gl3 legs kwamen op het bord. Danny pakte Tijs met 3-1, nog steeds wel 2-1 achter.

Jerry had de mooie taak om het team met een redelijke score uit de singles te laten komen. Jerry begreep dit en startte erg goed. Hoge scores volgden elkaar op. Door de lekker voorsprong konden er wat dubbels gemist worden alvorens de trekker over te halen. In de tweede leg verbeterde het finishen ok nog en in no-time was het al 2-0. In de derde pakte Leon knap een punt terug, maar Jerry maakte het af voor het spannend kon worden. De stand weer 2-2! Jerry gooide in zijn single zijn eerste 180’er van het jaar.

 

Beide teams wisselde niet van volgorde, maar Robby had geen beste dag en wilde nog voor de eerste  koppel wisselen met John.

Erwin en John begonnen dus aan de koppel tegen Dennie en Corné In een spannende pot waarin LS bij een 2-1 achterstand terug kwam tot 2-2 en in de laatste leg net de overmacht hadden op het GL3 koppel. Wederom een goede partij maar geen punten, 3-2 voor LS.

Danny en Jerry mochten het nu tegen de twee LS’ers die nog warm waren en deze zetten de goede vorm door. Door vooral Dennie van LS bleef weinig dubbels missen en dit was doorslaggevend voor de tweede overwinning van dit koppel, nu met 3-1. GL3 weer twee punten achter. 4-2.

Danny en Jerry waren nu degenen die al opgewarmd waren en dit bleek van belang.In leg twee werd bij een 0-1 achterstastand nog de altijd lekkere dubbel 1 gegooid. In de laatste leg was het het GL3 koppel dat aan het langste eind trok. GL3 weer een puntje dichterbij.

Erwin en John keerden terug aan het bord. In hun pot tegen de LS mannen werd het wederom een vijfde leg waarin beide kansen hadden (LS om te winnen en GL3 om erin te blijven). Het was weer gelijk en de bierronde mocht weer het verschil gaan brengen.

 

In de bierronde was het niveau bedenkelijk en waren weinig hoge scores waar te nemen. (veel 41 en 45) na een goede 100+ score op +/-200 van John werd hadden alle GL3’ers nog pijlen op de dubbel. Het was echter pas Jerry die d5 finishte nadat ook LS matchdarts had gemist. 5-4 voor GL3, weggesleept voor de poorten van de hel .

 

Concluderend was het een goede partij waarbij ook met goed spel niet alles gewonnen werd,,  het was echter wel gezellig in de Tijd en er was tijd genoeg om te genieten van het gekregen biertje. Door het snelle gooien en finishen was het namelijk weer pas kwart over 11. Het was van Toon (tegenwoordig GL2) aardig dat hij ook afreisde naar het café om te komen kijken. Er werd nog wat nagepraat en gedart door de liefhebbers.

 

Op 12 november word er naar de Ganzerik gereisd voor de uitwedstrijd tegen Anti-Slip daarna is er weer een bekerweek (waaraan wij dus niet meer meedoen, weekje vrij)


Op 13 november staat de beste 16 (Beste rankingspeler van Made) 2010 gepland en vooralsnog zijn er onder voorbehoud van afmeldingen mooie poules (vanuit GL3 opzicht)

John en Danny zitten in een poule met Kees Anemaat en Rudi van Meer, Erwin, Jerry en Robby lijken in een poule te komen met dalton Tinus Roeven. meer hierover in de "Ranking" sectie van de website

Statistieken

39 punten – 16 gewonnen singles – 19 koppels en vier bierrondes

Danny 5/6 Jerry 5/6 John 3/5 Erwin 3/6 Robby 0/5

 

John