8. Anti-Slip – GL3 (7-2)

12 november 2010

Anti Slip – GL3

 

A Jerry                  A Louis Wijnands

B Danny               B Frans in ’t Groen

C Robby               C John van Oosterhout

D John(ny)          D John van Helteren

 

Op deze vrijdag reisde GL3 zonder captain en Jeroen af naar de Ganzerik in Breda. Anti Slip (AS) was de tegenstander.

 

Jerry beet het spits af en speelde een goede partij, de scores werden goed geraakt. Jammer was het dat de dubbels af en toe lastig gevonden werden. De dubbels werden uiteindelijk wel gevonden en dat resulteerde in een keurige 3-0.

Danny mocht aantreden tegen de hoogst genoteerde van AS. Het was een gelijkopgaande pot die ontsierd werd door een vervelende woordenwisseling tussen Frans en Jerry. In de vijfde leg gingen beide heren er eens goed voor staan en in een erg goede leg werd Danny net verslagen met een 104 finish waar Danny zelf op 16 stond te wachten. 1-1.

Robby en John v. O. gooiden redelijke scores maar de finishes werden niet gevonden. In de hieruit volgende loterij wist Robby één leg te winnen en John er voor AS drie. Het tweede punt van AS. 2-1.

John was de ‘sluitende werper’ John had in drie legs weinig moeite met zijn naamgenoot. In de eerste werd nog met een mooie bullfinish afgesloten. Het verschil was te groot om het spannend te laten worden.  2-2 uit de singles.

AS wisselde nog wat in samenstelling en GL3 bleef natuurlijk in de zelfe koppels spelen.


Jerry en Danny traden aan voor de eerste twee. In de eerste koppel werden goede scores gegooid maar de finishes lieten het wat afweten. Dit had tot gevolg dat AS terug kon komen. In de vijfde leg werd de dubbel weer goed gevonden. GL3 voor het eerst op een voorsprong.

In de tweede koppel vloeide het bij het AS koppel een beetje weg. de scores werden niet meer geraakt, de zin leek te verminderen. Jerry en Danny gooien gewoon tot waar ze in staat zijn en pakte ook hun tweede, deze met 3-0. 4-2 voor GL3

Rob en John gingen hiermee verder de dubbels werden ook door de #3 en #4 niet meer zo goed gevonden als eerst. Het AS koppel werd wel met dezelfde cijfers als in de voorgaande partij verslagen.

In de tweede koppel van Robby/John werd ook het tweede koppel verslagen nadat eerst het verwerpelijke aanbod op een 6-3 einduitslag was afgeslagen. Ook deze pot zonder hoogtepunten werd 3-0. 6-2 voor GL.

 

In de bierronde werd er bijzonder wisselvallig gegooid, beide teams haalden een gemiddelde dat nooit boven de 50 gelegen kan hebben. Het bleef wel lang spannend hierdoor. Net voor het finishen werd het door GL3 net wat minder spannend gemaakt door een paar goede hoge scores te noteren.  Jerry maakte het af met een d5.

 

Weer zeven punten in de pocket. Er werd nog wat nagepraat, maar de sfeer bleef vervelend.

 

Volgende keer mogen we naar het zonnige zuiden, de uitwedstrijd in Zundert staat op het programma op 25 november

 

Statistieken

46 punten – 14 gewonnen singles – 17 koppels en drie bierrondes

Danny 4/5 Jerry 4/5 John 3/5 Erwin 3/5 Robby 0/4

 

John