8. GL3 – the Legends (4-5)

3 november 2011

GL3 – the Legends

A: Robby                                               Davy Mol
B: Jerry                                                 Jeroen Hendrickx
C: Danny                                               Willie Jan van der Goorbergh
D: John                                                 Mike Matthijssen

GL3 mocht na drie uitwedstrijden op rij uit weer een keertje thuis darten , de Legends waren de tegenstanders van dienst. Mooi op tijd was iedereen aanwezig en kon nadat Layka geloot had begonnen worden. Erwin lag ziek op bed dus zonder wisselmogelijkheid moest GL3 de klus klaren.
Robby is wederom startende werper en gooit een degelijke partij, na de zege afgelopen week in de beker was ook dit een sterk optreden. Met goede scores en snel de dubbel raken werd het 3-1.
Jerry komt in zijn single snel op een 0-2 achterstand door goed spel van Jeroen en kan dat in de derde leg, die van beide kanten niet zo goed is, nog proberen te keren. In de vierde leg is Jeroen echter weer heer en meester. 1-3
Danny komt als derde aan de oche en heeft aan WJ een sterke tegenstander, in de eerste vier legs word er weinig gemist en dat resulteert in een een thriller vijfde leg. WJ start met 180 en Danny countert met 140, hierop. Danny is in deze laatste leg nooit ver weg, maar WJ mist niet op de dubbel. 2-3.
John start als laatst in een partij die van beide kanten zeer bedroevend op de dubbels is.na vier legs is het nog steeds gelijk en lijkt John in zijn spel te komen, met goede scores pakt hij een lekkere voorsprong, maar geeft die net zo makkelijk weer weg bij het finishen. Mike finisht wel en pakt een punt. 3-1 achter

The Legends wisselen tactisch BC-AD en met die wijziging kan er begonnen worden.
Robby Jerry starten niet zo goed aan de koppel en Jeroen en WJ pakken snel een 2-0 voorsprong. Bij deze tussenstand gaat de knop om bij het GL3 duo. Met goede scores en goede dubbels word er een laatste leg uitgesleept, in deze leg halen Robby en Jerry nog eens alles uit de kast en met een keurige dubbel 12 pat GL3 nog een punt. De koning van de 3-2 is terug!
Danny en John mogen nu twee keer koppelen. Danny en John kijken tegen steeds tegen een achterstand aan, van 0-1 naar 1-2. Ook hier word het een duel over de volle vijf legs. Hierin heeft John teveel loose darts om bij de Legends in de buurt te blijven en die blijven kalm en finishen sterk. 4-2 voor de legends nu.
In hun tweede koppel zien Danny en John een replay van hun eerste koppelpartij, maar met het verschil dat het in de laatste leg nu wel goed was. Met goede scores komt een mooie voorsprong op het bord en de eerste kans op een finish word gepakt. 3-4 tussenstand
Jerry en Robby demonstreren dat de pauze tussen de twee partijen hen geen problemen oplevert. In de tweede leg laat Robby nog een mooie 110 finish zien en daarmee word definitief het gat geslagen. 3-1 winst en 4-4 tussenstand.

De bierronde is niet speciaal. Vooral wisselvallig met erg hoge en lage uitschieters van GL3 zijde. GL3 blijft lang in het spoor van de legendes en krijgen zelfs nog wat pijlen op de dubbel, maar die worden niet benut en Jeroen maakt er een eind aan door de laatste dubbel dan maar te gooien.

Na nog wat napraten met onder andere Dalton Joost, die onderweg naar huis nog even langs kwam, de Daltons hadden deze avond een 5-4 zege geboekt op  de Guust. Ook Toon en Niels wederom bedankt voor de support!
volgende week vrijdag is er een uitwedstrijd tegen Nee Gullie!!! en de week erop komt Boeimeer op bezoek in de Tijd. Dat zal tevens de eerste van vele parallelle wedstrijden van GL3 en GL7 zijn.

 

Statistieken (competitie en beker)

competitie: 31 punten (3,9 gemiddeld), laatste 16 beker.
Jerry 6/9; John 5/8; Danny 5/9; Erwin 3/7; Robby 2/7
21 singles; 14 koppels en zeven bierrondes

 

John