9. DC Bespottelijk – GL3 (8-1)

25 november 2010

DC Bespottelijk – GL3

 

A: John                 A: Adrie van Peer
B: Robby              B: Kelly Bakker
C: Erwin                C: Erwin Schrauwen
D: Danny              D: Erik de Hoon
E: Jeroen             E: Aart Jan Borrias
F: Jerry

Na een weekje rust in de competitie, waarin wel door de Daltons in een oefenpotje een lesje effectiviteit gegeven werd (8-1), stond de verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. In het Zonneke in Zundert trad GL3 aan tegen de plaatstelijke DC Bespottelijk (DCB) GL3 was voor de verandering weer eens compleet, Jeroen gooide koos ervoor door  zijn gebrek aan wedstrijden voor een invalbeurt in de bierrronde. Jery was de roulerende reserve.

John startte deze keer, de scores waren erg goed en hij stond in weinig tijd op een finish. Dit was het probleem deze avond, de dubbels. De dubbels werden erg mondjesmaat gevonden. Johns geluk was dat Adrie er niet van profiteerde, Adrie maakte nog wel 1-1, hierna maakte John geen fout meer en won 3-1 .

Robby kwam als tweede aan de oche. Robby die in een stijgende vorm verkeerde, liet dat goed zien in zijn single. 100+ scores volgden elkaar af en Robby’s finishen ging enkele malen beter als dat bij John het geval was. Kelly kon geen grip op Robby krijgen en die boekte in Zundert zijn eerste overwinning van het seizioen. 3-0 zelfs. GL3 2-0 voor.

Erwin mocht gooien tegen zijn naamgenoot. Dit werd een spannende pot waarin Erwin dezelfde problemen had als John, goede scores, alleen geen dubbel makkelijk weten te vinden. De captain had door de degelijke scores tijd om te finishen en de gemiste dubbels werden niet afgestraft.  Ook Erwin zegevierde met 3-0.

Danny was GL3’s laatste troef. Tot 2-1 had Danny goed grip op de partij. In de vierde produceerde Erik echter een bijzonder goede leg, Danny was niet in de buurt en kon geen gevaar stichten. In de beslissende leg was het Danny die de zaakjes goed op orde had en met hoge scores en een vlot gevonden dubbel maakte hij de clean sweep in de singles compleet. 4-0 tussenstand.

Ondanks de vele gemiste dubbels een ruime voorsprong. In de koppels probeerde DCB een tactische wissel. GL3 doet niet aan wisselen en dus traden John en Robby aan voor de eerste koppel.

In een gelijk opgaande partij waren Rob en John het DCB koppel de baas in vier legs, het spel bleef wisselvallig en maar ook hier werden de dubbels uiteindelijk eerder gevonden dan de tegenstander, alwaar het om draait. 3-1+ 5-0 voor. Ongekende luxe.

Robby en Jerry wisselden. John en Jerry speelden tweeënhalve leg behoorlijk en lieten het moment uit handen glippen door veel lage scores en dus voor DCB de kans om het eerste punt te pakken. Dit ging ook gebeuren. In een goede vijfde leg maakte de twee DCB´ers de perfecte comeback, van  0-2 naar 3-2. 5-1 nog steeds voor GL3.

Erwin en Danny, geïnspireerd door deze eerste verliespartij, startten erg sterk en gooiden de scores wel. Zij maakten tegen het tweede DCB koppel geen fouten en zonder spectaculaire gebeurtenissen werd het wel weer 3-0, 6-1

Ook in de laatste koppel was het niet echt spannend, het spel was behoorlijk, maar ook hier werd zonder hoogtepunten gewonnen in vier legs. De thuisploeg stond nog steeds op één punt.

 

In de bierronde wisselde de captain voor Jeroen, Jeroen gooide goed in de bierronde. Het peil in deze 1001 werd voor GL3 vooral door Jerry en Jeroen omhoog gehouden. John en Danny gooiden veel loose darts en Mr.Bierronde  (Danny) die gooide dit keer eens niet uit. Deze eer was deze keer voor de goed invallende Jeroen. D10 was de laatste pijl. 8-1 winst.

 

Het spel was niet bijzonder. Doordat er toch redelijke scores gegooid waren was het toch pas net 11 uur geweest. Door de liefhebbers werd er nog een beetje nagegooid. Door de anderen een biertje gedronken. DCB toonde zich goede verliezers en kunnen hier een compliment voor krijgen, het is wel eens anders. na de succeswensen over en weer werd er afscheid genomen en terug huiswaards gekeerd.

 

Volgende week 2 december is er weer een thuispartij en wel tegen Veni Vidi Voetsie uit Breda.

 

Statistieken:

54 punten – 24 gewonnen singles – 24 koppels en zes bierrondes

Jerry 6/7 Danny 6/8 John 5/7 Erwin 4/7 Robby 1/7

 

John