9. Nee Gullie!! – GL3 (5-4)

11 november 2011

Nee Gullie!! – GL3

A: Peter van Ginneken          Jerry
B: Richard Leijten                  Erwin
C: Jeffrey van Ginneken         Robby (Jeffrey blijkt nog niet in comp.master te staan, dus kan even duren tot de wedstrijd ingevoerd zal zijn)
D: Peter Visser                     John

Op deze elfde van de elfde van de elfde reisde GL3 met vier man (Danny heeft een gebroken teen) naar de Scharen in Breda voor de wedstrijd tegen Nee Gullie!! NG en GL3 hadden voor aanvang evenveel punten, alle ingrediënten voor een spannend potje aanwezig.
Jerry mocht starten, en schoot als een 100 meter loper uit de startblokken, een keurige 180. De eerste leg was de zijne in no-time. Peter komt in de tweede leg goed terug, maar drie en vier zijn voor Jerry met goed spel en keurige dubbels.
Erwin en Richard maken er een spannend en af en toe erg goede wedstrijd van. De eerste vier legs werden verdeeld. In de vijfde leg was het Erwin met een minieme voorsprong, die bleek uiteindelijk nergens goed voor toen beiden de dubbel maar niet leken te willen gooien. Richard was het meest gelukkig en prikte raak. 1-1.
Robby startte met goede scores, maar Jeffrey deed dat ook en pakte van een achterstand de eerste leg. De tweede leg was een drama dat op dubbel één gepakt werd door Robby, die kon echter de lijn niet doortrekken en Jeffrey profiteerde. 2-1 achter.
John is weer nummer vier en start voortvarend tegen Peter. In de eerste twee legs is er weinig aan de hand en worden in tegenstelling tot de voorgaande weken de dubbels weer gevonden. Peter komt nog goed een leg terug, maar John stelt de 2-2 veilig in de vierde leg. 3-1 dus.

Beide ploegen wisselen niet en zo spelen AB en AB de eerste koppel.
Jerry en Erwin staan redelijk te gooien, maar in de eerste koppel gooien Peter en Richard goed. De GL3´ers krijgen kansjes, maar die worden niet benut. NG pakt de eerste koppel 3-1.
In de tweede koppel van Jerry/Erwin gaat het beter, ze verbeteren hun spel en dat is ook aan de legs te zien. Steeds hebben ze ruimte om rustig uit te gooien. Met 3-0 zijn ze Jeffrey/Peter de baas. 3-3 gelijk.
In de derde koppel komt duo Rob en John aan het bord, deze stuiten echter op een nu opgewarmd koppel van NG, deze doen alles goed wat in hun eerste koppel niet liep. Robby en John spelen daarbij wisselvallig en worden overklast met 3-0.
In de laatste koppel komen Peter en Richard terug. Zij spelen als in de eerste koppel. Robby en John komen nu wel in hun spel, maar Peter haalt de tweede leg met 130 (bullfinish) binnen en dat blijkt de doorslag te geven. 3-1 winst en het vijfde punt voor Nee Gullie!!

De bierronde is redelijk. Beter dan de voorgaande in ieder geval. Goede punten worden wel weer afgewisseld met matige beurten. Uiteindelijk is het Jerry die tekent voor zijn derde bierronde met dubbel-top.
Donderdag komt DV Boeimeer op bezoek in de Tijd. Dat zal tevens de eerste van vele parallelle wedstrijden van GL3 en GL7 zijn.

 

Statistieken (competitie en beker)

competitie: 35 punten (3,9 gemiddeld), laatste 16 beker.
Jerry 7/10; John 6/9; Danny 5/9; Erwin 3/8; Robby 2/8
23 singles; 15 koppels en acht bierrondes

 

John