Beste 32 2009

Tussen de competitie door was het zaterdag 31 oktober tijd voor de Beste 32 van het rankingseizoen 2009. Na een late afmelding van lijstaanvoerder Kees Anemaat was het voor iedereenbij aankomst nog steeds een raadsel wat de pouleindelingen zouden worden. Voor GL3 leverde dit één hele leuke poule op met John, Danny, Robby en vriend van het team Leon Middelburg.
De partijen in deze poule kenmerkten zich met wisslevallig spel, maar ook veel gemiste dubbels. John en Danny wonnen ieder twee partijen en gingen verder naar de laatste 8.

Erwin zat in een poule met Jerry van de Made, Caspar Verhaard en Kees Norbart. Erwin was als tweede geplaatst in deze poule en ging samen met Jerry, eerst geplaatst, door naar de laatste 8.

Bij de laatste 8 werd Danny aan Ad van Mook gekoppeld, Erwin aan Tinus Roeven en John aan Joost Welten. Voor John en Erwn was dit het eindstation, maar Danny wist te winnen van Ad en zat nu bij de laatste 4. Hierin trof Danny Jerry van de Made, die ook zijn wedstrijd had gewonnen. Jerry speelde erg goed en verzekerde zich van een plaats in de finale. Danny mocht nog proberen om derde te worden. In de andere halve finale won Joost Welten, regerend rankingkampioen, van Tinus Roeven mede dankzij feilloos (onder druk) finishen. Tinus won de strijd om de derde plek en daarmee werd Danny vierde en beste GL3’er. In de spannende finale die over de volle 9 legs ging nam Jerry van de Made de titel van beste rankingspeler over van Joost. Belangrijk was hierin de 180 score in de één-na-laatste beurt waarna Jerry het met dubbel 8 af kon maken in de allerlaatste beurt.

Van harte gefeliciteerd Jerry!

Er werd nog nagepraat en gegooid, hierbij was er voor Erwin nog persoonlijk succes, zijn eerste 11-darter ooit.

 

Tot volgend jaar allemaal.