Bierronde beslissend in Bouw & Visie – GL3: 5-4

7 november 2012

Varisun Bouw en Visie – GL3

A: Mark Schoonen                Jerry
B: Niek Zagers                      Erwin
C: Arwin Gooijers                  John
D: Will Eestermans                Robby
E: Daan Jochems                  Danny

In speelweek acht stond de trip naar het verre Zundert in de planning. GL3 reisde wederom compleet af in zuidelijke richting. Afgelopen jaar waren het twee bijzonder grote overwinningen. Deze keer was de verwachting dat het closer zou worden, B&V was bezig aan een goede reeks en staat ongeveer gelijk met GL3 in de stand.

Jerry was al een paar weken de startend werper, dit bevalt iedereen goed, dus ook deze week was dat weer het geval. Jerry startte lekker en maar was erg gefocust op de 180. Het spel was goed, in de eerste leg was het nog wel spannend, maar de volgende legs liep Jerry weg en had ruimte om uit te gooien. Jerry handhaaft zijn 100%

De captain speelt de tweede partij. Het is wisselvallig, zoals het eerste deel van het seizoen. Niek gooit goed en regelmatig zijn triples. Daarbij vallen de dubbels ook nog goed en met dat is bij Erwin niet zo. In de derde leg kan Niek het ‘rustig’ met een 14-darter afmaken zonder druk van Erwin. 1-1.

John speelde derde tegen Arwin. Het was een goede wedstrijd van beiden. In alle legs ontliepen ze elkaar niet veel. Arwin finishte met de eerste pijl en pakte de leg. John deed datzelfde kunstje in leg twee en deed daarmee voldoende zelfvertrouwen op om het niveau te behouden. Het werd 3-1.

Robby was sluitend werper van dienst tegen de 100% man van B&V. Will zou op deze 100 blijven, maar het vertoonde spel – en vooral de dubbels – was van beiden zeer pover, met als dieptepunt de strijd om dubbel 1 in leg 3. Will wist te winnen met 3-2. 2-2 gelijk na de singles.

Jerry ging koppelen met Robby en John met de captain.

Jerry en Robby konden leuk bij hun tegenstanders blijven, maar het was telkens aan het eind net niet genoeg. De dubbels werden ook steeds minder makkelijk gevonden. B&V gingen rustig verder en wonnen de koppel met 3-1. Voor het eerst deze avond op achterstand.

Danny viel in voor Robby en die maakte een goede invalbeurt. Danny was in deze partij de man van de dubbels en die waren belangrijk. Het werd 3-0 en wederom gelijk.

Erwin en John kwamen nu op de bühne, de tegenstander was warm en de GL3’ers nog niet. Erwin was in de eerste helft de man en John nam dat stokje over in de laatste legs. De eerste twee bleven in Zundert, maar vanaf de derde leg begon het beter en beter te lopen en dat uitte ook in de stand. Het werd 2-2 en in de laatste leg was het de 110 finish van John die het vierde punt verzekerde.

In de laatste koppel hadden Erwin en John weer een slow-start. Weer van 0-2 terug naar 2-2. In deze laatste leg was het spannend tot het eind. GL3 op een dubbel, maar B&V gooit 113 uit en maakt de wedstrijd wederom gelijk. 4-4 voor de bierronde.

Bierronde: de bierronde was spannend maar niet constant. In beide teams op een finish, maar missen enkele beurten. Varisun Bouw en Visie finisht de wedstrijd met dubbel 7 en wint de wedstrijd.

Het was een leuk potje darten in het gezellige Zonneke. Na het biertje van de bierronde vertrok GL3 huiswaards met de vier verdiende punten. Volgende week de koploper: Stieren en Bieren thuis.

Statistieken

competitie: 40 punten (8 gemiddeld)

Jerry 7/7; John 6/7; Danny 5/6; Erwin 1/6; Robby 0/6

19 singles; 17 koppels en vier bierrondes

John