Divisiekampioenschap: GL3 – d’n Juup (7-2)

4 juni 2011

GL3 – d’n Juup (Divisiekampioenschappen Eerste Divisie WBDF)

 

A. Erwin            Corné Faro
B. Jerry             Marco de Ronde
C. John             Ronald de Kort
D. Danny           Jason Stoner
E. Robby          

 

Als toetje van het seizoen mocht in de ‘Wanzl’ in Breda nog het divisiekampioenschap gespeeld worden. De tegenstander, kampioen van 1A, was d’n Juup uit Geertruidenberg. Vooraf werd afgesproken dat de wedstrijd uitgespeeld zou worden. Ook wanneer een van de beide teams eerder vijf punten zou hebben.

 

De captain startte tegen Corné. In de eerste leg was het voor beiden wat aftasten en daarvan profiteerde uiteindelijk Erwin. Hierna vond Corné als eerste zijn goede vorm en gooide er zowat elke leg een triple in. Op de dubbels werden niet veel pijlen gemist en daarmee was het eerste punt voor d’n Juup.

Jerry gooide als tweede. In de eerste leg waren het vooral de zenuwen die ervoor zorgden dat de dubbels gemist werden. In de volgenden legs zakte dat wat en met enkele mooie scores onderweg keerde Jerry deze partij naar een knappe 3-1 zege. Tussenstand: 1-1

John kwam aan de oche. John volgde een beetje het voorbeeld van Jerry, de eerste was Ronald veel te sterk, maar in de volgende legs was het John die goed triples gooide en Ronald niet meer. Ook deze partij 3-1. 2-1 voor.

Danny gooide in de laatste single een stabiele partij zonder hoogtepunten. Niets was ver weg maar ook niet alles in de triple. Danny’s constante spel was voldoende om ook het derde punt binnen te gooien.

 

In de eerste koppel moest de vijfde leg het verschil maken tussen Erwin/Jerry en Corné/Ronald. In deze leg nam het Juup koppel een kleine voorsprong en gooide uit zonder te missen. Jerry liet nog wel een 18-score noteren. D’n Juup weer een puntje terug. 3-2

John en Danny konden –theoretisch gezien – de partij binnen gaan halen. Danny gooide de triples die in de single nog niet zo lekker liepen, maar bij John vielen de triples ineens niet meer. Danny zorgde voor een goede voorsprong en John wist nog wel wat dubbels te raken. Die bezorgde GL3 in de eerste koppel een 3-1 zege. Nog één puntje te gaan

De derde koppel leek aanvankelijk erg op de tweede. Danny gooide de goede scores en bij John was alles in de buurt. Ook tegen het tweede koppel was het voldoende om de eerste twee legs te winnen. In de derde leg begon het allemaal anders; John startte met 180 en Danny volgde met 140. Danny/John waren toch al wel vijf pijlen onderweg naar de negendarter. John gooide nog 90 en Danny zette ‘m op 48, die John in twee pijlen afmaakte (een heuse 14-darter) en het kampioenschap binnenhaalde.

Erwin en Jerry maakten van de laatste koppel een mooie comeback. In de eerste twee legs was het vooral d’n Juup die het beste spel hadden. Na twee legs begon het voor Erwin en Jerry ook weer een beetje te lopen. Van 0-2 werd het zomaar 3-2. Ook het zesde punt voor GL3.

 

In dit slotstuk van de competitie was er ook nog een bierronde, Danny had in deze extra wedstrijd een laatste strohalm zijn mr. bierronde titel alsnog te prolongeren. John wisselde voor Robby en die gooide een goede invalbeurt. Het was ook Robby die een goede voorzet gaf op Danny om nog eens een bierronde uit te gooien. Danny twijfelde geen moment en klaarde het klusje met de eerste pijl.

 

Na de wedstrijd werd er natuurlijk nog aan de bar gehangen. Er moest nog een beker opgehaald worden voor het behaalde kampioenschap in divisie 1B.

En natuurlijk: last but not least; Leon bedankt voor de support tijdens deze kampioenswedstrijd!

 

Statistieken:

167 punten – 70 gewonnen singles – 71 koppels – 19 bierrondes en 7 bonuspunten

Danny 18/20 John 17/19, Jerry 15/19; Erwin 12/19; Robby 5/19; Jeroen 1/4

Beker: Jerry 1/1; Erwin 0/1 Robby 0/1; John 0/1 twee koppels en één bierronde

Kampioenswedstrijd: Danny 1/1, Jerry 1/1, John 1/1, Erwin 0/1, drie koppels en één bierronde

 

John