Dubbel Een 2 – GL3 (beker, 3-6)

Normal 0 21

23 december 2009

Dubbel Een 2 – Good Lookin’ 3 (achtste finale beker)

De allerlaatste wedstrijd van GL3 van 2009 is de bekerontmoeting in Rijen met Dubbel Een 2 (DE2). GL3 reisde vier man sterk af naar ’t Vermaek voor een plaats in de kwartfinale.

Er werd geloot en het volgende kwam uit de bus:

A: Henk de Jong A: Danny

B: Corne Verhaaf B: Erwin

C: Raymond Dekkers C: John

D: Ruud van Haperen D: Robby

E: Christian de Graaf

Vooraf werd er door de captains overeengekomen dat er geen tactics gespeeld zou worden , maar een koppelpartij 501 b.o.5.
Singles

Henk-Danny
Het openingsduel begon goed van beide kanten, Danny had de betere scores en kwam dus eerst op een finish. Danny’s finishes liepen echter helemaal niet en zo werd het toch nog spannend. In de vijfde leg veranderde het beeld niet en Henk wist te profiteren van de gemiste dubbels. 3-2.
1-0 voor DE2

Corné-Erwin
Het was nu aan de captain om GL3 weer langszij te brengen.In Corné trof Erwin een tegenstander die in de eerste competitiehelft pas één wedstrijd verloren had, een zware dobber dus. Erwins scores waren erg goed Als bij Danny, maar Erwin gooide daarbij ook zijn finishes. Het werd snel 3-0.
1-1 Gelijk

Raymond-John
John gooide een kopie van de wedstrijd van Danny, goede scores, eerder op een finish dan de tegenstander, maar niet uitgooien. De uitslag was identiek. 3-2. GL3 weer op achterstand.
2-1 voor DE2

Ruud – Robby
Robby’s tegenstander leek goed in vorm en dit kwam ook tot uiting in de wedstrijd, Ruud maakte er snel 3-0 van.
3-1 voor DE2

Koppels
Ondanks de achterstand was het leed nog niet geleden. GL3’s sterke punt, koppelpartijen moest namelijk nog komen… Zoals gewoonlijk werd er door GL3 niet geschoven met koppels. DE2 bracht in de tweede koppel Christian in.

In de koppelpartijen gingen Danny en Erwin verder waar ze gebleven waren qua scores, maar waar Danny geen dubbel (snel) wist te raken in zijn single gooide hij ze nu wel. DE2 had geen kans in deze eerste twee koppels, GL3 weer op gelijke hoogte.
3-3 Gelijk

John en Robby hadden nu de kans om voor het eerst op voorsprong te komen in de partij. Deze kans hierop werd niet verprutst en de eerste koppel werd met succes afgesloten. GL3 had ineens zicht op de overwinning.
Het tweede koppel, met wissel, werd ook met niet al te veel moeite verslagen. De comeback was compleet, van 1-3 naar 5-3! De kwartfinale van de beker was binnen

5-3 voor GL3

Bierronde

Na het succes van de koppels was de stemming goed en het darts van pover niveau van beide kanten. Na ontelbare beurten stond er toch een finish op het bord en het was (jawel, alweer) Danny die de bierronde binnenhaalde voor GL3. Alweer de 11e bierronde van deze competitiehelft.

6-3 voor GL3 – Naar de kwartfinale!

De volgende partijen zijn pas volgend jaar 😉 en zijn vanaf week 1 resp. Ons Niewe Thuis (thuis), Daltons (thuis), JOT (uit) , Doelen (Thuis). Lekker veel thuiswedstrijden in januari dus

Alle lezers fijne feestagen en een gelukkig niewjaar gewenst! Tot volgend jaar.

John