Evenaring seizoenrecord 180s in de Put van Jerry

26 april 2013

DC de Put – Good Lookin’ 3

Na 25 competitiewedstrijden en een kort bekeravontuur was het dan weer zover, de slotact van het seizoen. De laatste weken zakte, wellicht door het gebrek aan spanning, het niveau een beetje in. De pret mag het niet drukken. De put had nog wel een doel voor ogen: de tweede plaats. In de tweede competitiehelft hadden de mannen uit Moerdijk een sprint ingezet en de tweede plek zou deze avond behaald worden. Er werd geloot en Erwin was de ‘gelukkige’ met de laatste reservebeurt.

A: Paul Vreugdehil            Danny
B: Jan Jonker                   John
C: Corné Brant                 Robby
D: Peter van Fessem         Jerry
E: Arnold van Santbergen  Erwin

Danny is geen startend werper en zal het wellicht nooit worden. In de pot tegen Paul die van niet noemenswaardig niveau waren het vooral de gemiste dubbels aan beide kanten waren hiervan de oorzaak. Paul wist er drie te raken en pakte het eerste punt.

John en Jan speelden een replay van de heenwedstrijd. Deze keer was het Jan die aan het langste eind trok. Deze partij had weer veel gemiste dubbels en vooral van John slechte scores in de eerste twee legs. Leg 3 begon het wel te lopen, maar meer dan 1-3 zat er niet in. 0-2

Robby had tegen Corné, die zijn tweede plaats in de percentagelijsten veilig stelde, niet veel in te brengen. Robby kreeg nog best een paar kansen op een leg, maar die werden niet gepakt en Corné pakte het derde punt voor de Put.

Jerry speelde nu eens de laatste single. Het doel deze avond was niet zozeer winnen maar drie of liefst vier 180’s gooien om daarmee het all-time-record van 36 te evenaren of zelfs te verbeteren. In de met 3-0 gewonnen single ging het volgens schema, één 180.

In de koppels startten Jerry en John tegen Jan en Corné, geen 180s deze partij. GL3 pakte een voorsprong van 1-0 en zag de Put hierna de volgende drie legs pakken en hun vierde punt veilig stellen.

John ging eruit voor de captain en dit bracht een nieuwe impuls voor GL3, deze tweede koppel leverde voor Jerry weer een 180 op en bracht voor het eerst deze avond een vijfde en beslissende leg. In die leg was het GL3 koppel het beste en pakte het tweede punt in de Put.

De laatste twee koppels speelden Robby en Danny samen. In de partijen kwamen de twee GL3’ers steeds te kort. De mannen van de Put waren gefocust op hun tweede plaats die nu heel dichtbij kwam. Met tweemaal een 3-0 was het dan ook effectief zover.

Bierronde. Het was niet spannend deze keer. De Put pakte een voorsprong van ongeveer 200 punten en behield deze. Jerry gooide met zijn (uiteindelijk) laatste drie pijlen zijn zesendertigste 180 erin en evenaart daarmee het record van Rob Dijkers. Corné gooide de bierronde uit en maakte er 7-2 van.

Einde van een mooi seizoen, 116 punten, een zesde plek en volgend seizoen weer eredivisie, John werd met slechts 4 bierrondes mr. bierronde van dit jaar.

Na een laatste biertje werd er bijtijds huiswaarts gekeerd om vervolgens nog bij de Tijd een drankje te doen.

26 wedstrijden – 116 punten
Jerry 19/23, John 18/23, Danny 13/22, Erwin 5/22, Robby 3/20
58 singles, 55 koppels en 12 bierrondes.

Iedereen een fijne zomer gewenst!
John