Geen half werk tegen de Halve Maan

6 oktober 2012

De Halve Maan – GL3

A: Mark van GIls                        Jerry

B: Dennis Offringa                    John

C: Menno ten Velde                Danny

D: Yannick van de Rijen          Erwin

De wedstrijd die oorspronkelijk op pakjesavond in de Halve Maan stond, werd een dagje verzet en in het Rijens Vat gegooid. De Halve Maan draait normaal mee om de plaatsen net buiten de top-3, maar dit jaar zit het allemaal wat tegen. GL3 draait een stabiel seizoen, een paar grote overwinningen en niet te veel zware nederlagen. Robby was ditmaal ziek thuis, maar’s neus stond een potje darts weer toe.

Jerry vatte meteen maar weer post op zijn eerste plaats. Jerry en Mark maakten er een mooi potje van, Mark startte goed en Jerry stal de tweede. In leg drie en vier was het Mark die de finishes op goede moment raakte. Jerry’s eerste nederlaag van het seizoen. 0-1 voor HM.

John is tweede, het begin van de partij is gelijk sterk van beiden. Dennis pakt de eerste met een finish waar John op een dubbel staat. In de tweede leg is het precies omgekeerd. In leg drie gooit John een 180 precies op het juiste moment en prikt daarna tops uit. Hierna is de wedstrijd gespeeld, behalve dat John nog bijna de laatste dubbel niet kan vinden. Toch 3-1

Danny speelt een puike pot tegen Menno, althans vier legs lang. In de vijfde leg laat Danny het een beetje afweten qua scores, maar Menno kan de dubbel niet gegooid krijgen. Danny faalt niet op de matchdouble en steelt de laatste leg en daarmee het derde punt.

Erwin speelde weer op plek vier en Erwin speelde goed met zijn nieuwe pijlen. Yannick gooide eveneens een goede pot en dat resulteerde in een vijfde leg die spanend bleef tot het einde. Yannick was daarin iets scherper dan Erwin en die maakte dan ook gelijk.

2-2 uit de singles, geen slecht resultaat én bij GL3 had niemand het idee dat hij slecht stond te gooien.

Jerry en Erwin startten de koppels. Na twee legs en een 1-1 tussenstand trok Jerry het gas helemaal open. Erwin gooide eveneens goed en bij HM was het goede finishen van Mark goed. In de volgende twee legs waren de scores van GL3 zo goed dat er rustig gefinsht kon worden. Eerste koppelpunt naar de May. In de tweede koppel was het van het zelfde laken een pak, alleen de scores in deze partij lagen dichter tegen elkaar. Erwin en Jerry waren beter in de laatste leg en dat maakte het verschil in deze partij. Jerry gooide nog maar eens een 180. #15. Gl3 nog één puntje van de overwinning.

Danny en John kwamen nu van de kruk en mochten de kunsten vertonen. GL3 kwam nog voor door een 145 finish van John in de eerste leg, maar de Rijenaars waren al warm en pakten met 3-1 zonder fouten het zevende punt. In de tweede koppel lieten John en Danny zien wat ze in huis hebben en hadden aan de thuisploeg een goede tegenstander. Het draaide uit op een vijfde leg, in die laatste leg waren het Danny en John die de juiste scores op de juiste momenten gooiden en John die het vijfde punt binnenharkte.

Bierronde, in de bierronde had Halve Maan nooit een kans op iets. GL3 gooide de triple veel en vaak, jerry noteerde 180 #15 ook nog en rondde de wedstrijd ook nog in stijl af met Bullseye. Een prachtig einde aan een goede avond darten op de Rijen.

Na de wedstrijd werd er gezellig nog wat bijgekletst. Plus van het gewonnen biertje genoten, tegen twaalven was het weer tijd voor de thuisreis en gelukkig lag de voorspelde sneeuw er nog niet.

Volgende week (13 december) de ‘laatste’ van de eerste helft. De Put thuis, de huidige nummer vier in de tussenstand en veel bekenden met gekende kwaliteiten. We zullen het wel zien. And last but not least op 20 december: de derby tegen De Daltons in de tijd om het jaar af te sluiten.

Statistieken

competitie: 60 punten – 5 gemiddeld
Jerry 9/10; John 9/10; Danny 8/10; Erwin 3/10; Robby 1/8
30 singles; 24 koppels en zes bierrondes

John