GL3 – Bulls Hit ZTT (4-5, ¼ finale beker)

Normal 0 21

9 februari 2010
GL3 – Bulls Hit ZTT, kwartfinale beker

In de week voor carnaval staan de kwartfinales van de beker op het programma. Vanwege een afgehuurd Hart van Made werd er gespeeld in een ietwat lawaaierige Ganzerik –de thuishaven van Bulls Hit ZTT (BH)- in Breda. Hier werd namelijk net de residentie van de prins carnaval van de Haagse Beemden opgbouwd. Het mocht de pret niet drukken en beide teams hadden er zin in.
Opstellingen:

A: Jeroen A: Paul Verhagen
B: Danny B: Jimmy van Schie
C: Erwin C: Maurice Bax
D: John D: Hans Balemans
E: Robby E: Frank van Gorkom

Singles
Jeroen mocht het spits afbijten, de tegenstand was echter net wat te sterk. Bas gooide betere scores en mocht eerder voor de dubbels aanleggen en was daar feilloos op. Jeroen had weing in te brengen tegen dat geweld. Paul illustreerde zijn goede spel met een 180-score

1-0 voor BH

Vervolgens was het de beurt aan Danny, zijn tegenstander was Jimmy. Het was een goede, gelijkopgaande wedstrijd waarin beiden kansen hadden op finishes, maar het was steeds Jimmy die ‘m ook daadwerkelijk uitgooide. 2-0 voor BH

Onze captain had als derde geloot, Erwin gooide goede en constante scores. Hiermee nam hij steeds een kleine afstand, door toch een aantal missers op dubbels kwam deze marge goed van pas en Erwin haalde het eerste GL3 punt binnen.
2-1 voor BH

John was hekkensluiter en gooide stukken constanter dan afgelopen vrijdag in zijn invalbeurt tegen dn Juup. Dankzij goede scores en goede dubbels werd het weer gelijk.
2-2 gelijk

Een gelijke stand na de singles. Geen slechte uitgangspositie voor de koppels. Er werd afgesproken om geen TAC TIC te gooien, maar koppels als in de competitie. Beide teams wisselden niet en dat bracht dus Jeroen/Danny aan de oche voor GL3. Jeroen en Danny hebben in de eerste koppel geen grip op het BH koppel. BH weer op een voorsprong.
3-2 voor BH

Erwin/John kwamen nu uit tegen Paul en Jimmy, ook zij hadden geen antwoord op dit koppel. De kansen waren aanwezig, maar niet benut. BH leek nu goed op weg naar de halve finale.
4-2 voor BH

Erwin en John mochten nu tegen de tegenstanders van de singles. Na vier legs was het nog gelijk. In de beslissende leg werd er door BH een voorsprongetje opgebouwd. BH wist echter niet te finishen. Erwin en John maakten hiervan dankbaar gebruik en pakten deze leg. Hiermee bleven de kansen open.
4-3 voor BH

Jeroen/Danny stonden nu voor de taak om de spanning in de wedstrijd te houden. Dat lukte goed in de eerste leg, deze werd gewonnen Hierna zakte de scores wat weg bij Jeroen en kon het BH koppel toeslaan met niet hoogstaand maar wel constant spel. Hierbij werden de dubbels ook nog gevonden en daarmee hielpen ze BH aan de zege en een plaats in de halve finale.
5-3 voor BH

Jimmy wisselde voor Frank en Jeroen voor Robby, in de bierronde was bij BH de spanning eraf en de scores zakten dan ook wel. GL3 nam met meerdere 100+ scores een ruime voorsprong en het was ‘mister bierronde’ Danny die dubbel 4 gooide.

Het was een kwalitatief goede wedstrijd darts. We wensen Bulls Hit ZTT veel succes in de beker en GL3 kan zich nu volledig gaan richten op carnaval, euh de competitie. Deze wordt weer hervat op 23 februari thuis tegen de mannen van To The Point uiot Etten. Een week later zal er naar Etten gereisd worden voor de confrontatie met UZDOKVG Twee.

Tot die tijd unne leutige carnaval ammel, alaaf.

John