GL3 – De Daltons (3-6)

Normal 0 21

14 januari 2010

GL3 – De Daltons

Deze week stond de Mayse derby op het programma, een wedstrijd qua ambiance vergelijkbaar met Rangers-Celtic…De Daltons reisden een week na hun eerste nederlaag in 40 competitieduels af naar ’t Hart.

GL3 lootte en dat gaf de volgende confrontaties:
A: Jeroen A: Tinus

B: Robby B: Jos

C: Danny C: Denny

D: John D: Tino

E: Erwin E Joost, F: Bas

Singels:

Vooral Tinus begon erg sterk en was met een paar goede scores zo op een finish. Hij liet Jeroen echter helemaal terug komen, maar toen die ook op een finish stond gooide Tinus wel uit. In de volgende legs ging ook het finishen beter en de voorsprong voor de Daltons was een feit.
3-0 / 1-0 Daltons

Robby begon furieus en stond zo op een finish, hem lukte het alleen niet om die ook uit te gooien, Jos kwam snel dichterbij en klaarde de klus. In de volgende legs kwam Jos niet meer in de problemen het werd wederom 3-0.
3-0 / 2-0 Daltons

Als derde waren Danny en Denny aan de beurt. Beiden gooiden goede scores maar het was Denny die toch als eerste drie legs uitgooide. Danny pakte de eerste leg voor GL3 van de avond. Denny gooide zijn eerste 180 van het seizoen.
3-1 / 3-0 Daltons

John en Tino traden als laatst aan. John begon de partij lekker met een snelle leg. In de volgende drie legs wist hij de triple nauwelijks meer te vinden en daarvan profiteerde Tino die zijn scores wel beleef gooien.
3-1 / 4-0 Daltons

Resumé: het zag er niet te best uit, in de laatste ontmoeting met de Daltons was het 8-1 geworden en met een dergelijk tussenstand zag de toekomst er niet rooskleurig uit…

Koppels

Geen van beiden veranderde, Erwin viel in voor Robby in de tweede koppel.
Jeroen/Robby hadden weinig in te brengen tegen Tinus/Jos die bij de clubkampioenschappen vorige maand nog de eerste en tweede plaats bezetten. Ondanks een mooie 180 score van Jeroen kwamen ze niet in de buurt.
3-0 / 5-0, de overinning was binnen voor De Daltons

Danny/John mochten nu tegen Tinus en Jos, deze partij was -voor het eerst deze avond- gelijkopgaand, na een 2-2 werd er een vijfde leg gespeeld waarin John en Danny goede scores wegzetten en ook finishten. De eer was gered!
3-2 GL3 / 5-1 De Daltons

Danny/John mochten nu tegen het tweede koppel, Denny en Tino finishten erg goed en pakten deze met 3-1
6-1 De daltons

De Captain die met de andere captain wat had staan ingooien maakte een late invalbeurt voor Robby en dit pakte goed uit. In de vijfde leg was het Erwin die het koelst bleef op de dubbels en GL3 het tweede punt bezorgde.
3-2 GL3 / 6-2 De Daltions

Resumé: het leed was geleden, maar de schade beperkt, en met de bierronde van 4 maanden terug in het geheugen gegrift was de race nog niet gelopen.

In de bierronde werd –als altijd- beter gegooid dan in de hele rest van de wedstrijd. Er werd gestaag een voorsprong van zo’n 300 punten opgebouwd, die herinneringen opriep naar de vorige keer. Erwin was het die (nadat Danny, John en Jeroen allen 60 doodgooiden) de laatste dubbel gooide.

De vierde nederlaag van het seizoen was een feit. maar de bierronde werd wederom gewonnen.

GL3 – Daltons 3-6

Na de wedstrijd werd er nog nagepraat en vooruitgekeken naar komede confrontaties en het komende competitieprogramma. Volgende week wachtte voor de Daltons namelijk de kraker tegen tZE uit Dongen.

GL3 mag maandag alweer aan de bak tegen Just on Time in de Catch22 te Breda. De eerste wedstrijd in ’t Hart is tegen de Doelen RVS op 26 februari.