GL3 dendert door naar laatste 16!!

27 december 2012

GL3-Tsjk Tsjk Kaboom..!

A: Jerry    Henk van den Boogaard
B: Danny  Yvette van Beijnen-Brouwer
C: Erwin   Edje Vergouwen
D: Robby  Arjan van den Kieboom
E.            Frans van Beijnen

Na het eten en zuipen met kerst was het 3e kerstdag weer tijd voor een bekerpotje (beste 32). Tegenstander was Tsjk,tsjk Kaboom deze keer, het werd dus een heuse suptopper uit de eredivisie. John liet deze week verstek gaan wegens een goed feestje.

Singles:

Jerry stond weer op zijn vertrouwde eerste stek en deed dat niet onverdienstelijk. De eerste leg was blijkbaar nodig om op te warmen maar de laatste twee waren goed! 3-0 1-0 voor.

Danny mocht zijn pijlen als tweede laten spreken en was nog lang niet uit de kerst sfeer zo leekt het. Yvette pakte de eerste twee legs met goed spel en goede finishes, maar toen werd Danny wakker en denderde met drie goede legs door naar een 3-2 overwinning! 2-0 voor……. Nog 3 punten te gaan!!

Derde GL3 werper van de avond was Erwin, Erwin kwam maar niet in zijn spel leek het even kwijt te zijn. Edje daarentegen gooide goed, speerde in de 2e leg een 142!! finish en gaf Erwin geen kans. 0-3 en 1-2.

Robby was de vierde aan de oche en gooide niet lekker het zat er steeds dichtbij maar net niet. Arjan gooide een goede single en wint deze daarmee ook met 0-3. 2-2 uit de singles.

Koppels:

Jerry/Robby gooiden de eerste koppel, kwamen 1-0 voor maar dacht daarna dat de buit al binnen was het werd 1-2 voor TTK. Maar GL3 liet er geen gras over groeien en won de laatste 2 leg. 3-2 en 3-2 voor!

Erwin/Danny gooiden de 2e en de 3e koppel van de avond. Beide koppels waren van goed niveau, al werden er aan TTK kant wel wat kansen gemist waar GL3 goed van profiteerde. Koppel Henk/Yvette werd net als het koppel Edje/Arjan met 3-1 verslagen wat betekent dat GL3 door bekert Whoop, Whoop!!! 5-2 de tussenstand.

Laatste koppelpartij van de avond was ging dus om des keizers baard. En dat was te merken ook aan Jerry en Robby er werd niet goed gegooid waren aan het dollen. TTK gooide wel goed maar had daar natuurlijk niks meer aan. 0-3 5-3.

De bierronde, ja ja hier is weer een Mister Bierronde punt te verdienen. Het was echter niet echt te merken aan de GL3’ers er werd niet top gegooid de scores bleven lang gelijk opgaand. TTK mist een pijl op de dubbel, waarna Erwin 60 uit gooit! Puntje erbij voor Erwin!! 6-3.

Na de pot werd er nog een praatje en een dolletje gemaakt met de mannen TTK. Al met al was het een redelijke dart avond met een goed resultaat. De volgende wedstrijd van GL3 is 11 Januari 2013 uit bij De Legends, alvast beste wensen allen en tot volgend jaar!!

Statistieken (bekerwedstrijd tegen TTK meegerekend):
Jerry 12/13 John 11/12 Danny 9/12 Erwin 4/12 Robby 1/11
37 singles, 31 koppels, 9 bierrondes

Jerry