GL3 geeft Niet Op en Pakt Bier

22 novenmber 2012

GL3 – NOPB

A: Danny                 Richard van Geloof
B: Jerry                    Erik Hommel
C: John                    Patrick van den Broek
D: Erwin                  Rob de Waal
E: Robby                 Teun Rijnen

de tiende speelronde stond al vanaf de ALV omcirckeld in de agenda, GL3-NOPB stond immers op het programma. én deze keer voor het eerst op het hoogste niveau. De Daltons-2F4Y stond ook op het programma in de Tijd, in het Hof woonden immers vogeltjes deze week. 2 Fast was net als in de wedstrijd tegen GL3 uiterst effectief. het werd 7-2 voor hen.

Jerry zou deze week eigenlijk reserve zijn, maar hij is volgende week niet inzetbaar en dus is Robby de wissel. NOPB speelde zonder BooHoo.

Danny, toch meestal de laatste man, speelde vandaag als eerst. Deze switch ging niet ten koste van het spel. Danny moest nog wel even in de wedstrijd komen, Richard pakte de eerste leg. Hierna was het Danny die dicteerde. Met drie legs op rij was het gedaan. 1-0

Jerry maakt ook een valse start en komt 0-1 achter. Jerry verbeterd zijn spel en kopieert Danny’s wedsrijd. Ook Jerry wint drie legs op rij en verschalkt daarmee Erik. 2-0. Jerry neemt met deze zege de koppositie in de percentagelijst van de eredivisie over.

John is weer derde en maakt wel een lekkere start. De tweede leg word zelfs met een keurige 156 finish afgerond. Hierna is hij even van slag en verliest net zo makkelijk twee legs op rij. In de vijfde en beslissende leg, de enige van de avond zou uiteindelijk blijken, is het toch John die de triples weet te vinden en ook nog uitgooit. 3-0.

De captain is de sluitend werper deze keer. Met Rob treffen hier waarschijnlijk de snelste en langzaamste darters van de eredivisie. Erwin start niet goed en krijgt de tijd om daarover na te denken. Vanaf 0-2 gaat het beter, Erwin krijgt alleen de dubbel om 2-2 te maken niet gegooid, Rob wel die voor de 3-1. En 3-1 is ook de tussenstand.

Erwin blijft staan en maakt een koppel met Danny, Erwin is nu warm en samen maken ze er geen misverstand wie deze koppel gaat winnen. De dubbels van Danny vallen ogenschijnlijk makkelijk en met 3-0 is dan ook het vierde punt voor GL3 binnen.

Jerry en John pakken het stokje over en gaan feitelijk verder waar de collega’s gebleven waren. Jerry laat na twee weken droog gestaan te hebben weer een 180 noteren, zijn 14e. het tweede koppelpunt binnen en de overwinning is daarmee ook een feit.

Het tweede NOPB koppel start goed en geven de GL3’ers het nakijken. Jerry en John zetten een tandje bij en trekken vanaf 1-1 goed goor met goed spel en op de juiste momenten genoeg triples.

Danny en Erwin komen terug van hun kruk en zijn niet meer zo scherp als de eerste partij. Rob en Erik gooien goed en raken op het juiste moment de juiste plekken van het bord. Bij de 2-1 tussenstand voor NOPB kan Danny noch Erwin de aansluitingsdubbel raken. Rob maakt het met één pijl af en pakt het tweede punt voor NOPB.

Bierronde: Jerry wisselt voor Robby, Teun blijft voor NOPB reserve maar raakt de trippels toch goed. GL3 maakt een slechte start, maar dit word maar deels afgestraft. Vanaf de tweede ronde beurten gaat het GL3 beter en beter. John weet nog net voor het sluiten van de markt 180 te gooien, Danny zet Robby op dubbel acht en Robby drukt af met de eerste pijl en stelt het biertje veilig.

Een goed resultaat tegen de vrienden van NOPB, het bleef nog lang onrustig in de Tijd, hoewel dat met NOPB in het huis natuurlijk een understatement is. Rond middernacht kwamen Toon en Cees met goed nieuws van GL7, er was in Bavel een 8-1 zege geboekt op en in ’t Wiel. Het werd nog beter voor hen toen later Elvin kwam vertellen dat de PGC ruim gewonnen had van de naaste concurrent, Hooike. GL7 heeft nu 12 punten voorsprong op de nummers twee.

Statistieken

competitie: 49 punten

Jerry 9/9; John 7/8; Danny 6/8; Erwin 2/8; Robby 0/7

24 singles; 20 koppels en vijf bierrondes

John