GL3 haalt hard uit in de derby

13 september 2012
de Daltons – GL3

A:     Joost              John
B:     Jos                 Erwin
C:     Denny            Jerry
D:     Tino               Danny
E:      Tinus F: Bas    Robby

De eerste wedstrijd van het tweede eredivisieseizoen. En net als afgelopen jaar de opening tegen de Daltons. Deze keer startte het seizoen met een uitwedstrijd. De spanning was in de voorgaande weken al flink opgebouwd en dan was de dag toch daar. GL3 van de 0 af.
John en Joost hadden de eer om het bal te openen en met een maakten er een spannend potje van. Na 1-1 was het John die een goede en een mindere leg produceerde, van die laatste kon Joost niet profiteren en het was 3-1
De captain mocht vervolgens tegen Jos. Een spannende eerste leg in het voordeel van Jos besliste de partij. Erwin ging hierna meer tegen zichzelf dan Jos gooien en die won met goed spel 3-0, 1-1 gelijk.

Jerry verraste Denny met een goede start en bouwde daarop verder. Denny kon in de volgende twee legs de schade niet meer inhalen, slechts bijblijven. Jerry maakte verder geen fout meer en zette GL3 weer op voorsprong. 2-1

Danny tegen Tino was een partij met goede scorende beurten maar de Dalton vergeet uit te gooien. Danny is constant en gooit de dubbels wel. Goede partij van de sluitend GL3-werper. 3-1 uit de singles geen slecht resultaat.

Danny was warm en bleef staan en koppelde de eerste twee met Jerry. Jerry was in deze partij in bloedvorm. De eerste twee legs werden er geen scores onder 100 genoteerd, enkel Danny’s finish was ‘slechts’ 95. Na 2-0 verslapte de aandacht enigszins en konden Jos en Joost terugkomen tot 2-2. In een erg goede leg met onder meer de derde 180 van deze partij van Jerry wisten de GL3’ers het vierde punt te pakken. In de volgende koppel zetten Danny en Jerry de goede lijn voort en verslapten nu niet na een 2-0 voorsprong. In de derde leg werd het vijfde punt gepakt.

Erwin en John’s partijen hadden een gelijk spelbeeld van 1-1 gelijk naar een 3-1 zege. De scores waren van Erwin niet goed, het waren wel zijn dubbels die de partijen beslisten. Het was wel de reden om te wisselen voor de captain. van 3-1 uit de singles naar 7-1 uit de koppels. Geen half werk.

bierronde
Traditioneel het sterke punt van GL3, een wisselvallig spelbeeld zoals een echte bierronde betaamd. GL3 bouwt gestaag een voorsprong op en Jerry zet weg voor Danny die een vroege voorsprong neemt in de mister bierronde stand

Na het biertje voor de bierronde werd er snel koers gezet richting de Tijd om aldaar GL7 hun eerste tweede divisiewedstrijd te zien winnen.

Volgende week donderdag komen de Legends naar café de Tijd.

 

Statistieken
competitie: 8 punten
Jerry 1/1; John 1/1; Danny 1/1; Erwin 0/1; Robby 0/0
3 singles; 4 koppels en één bierronde

John