GL3 koppelt voorbij de NOPB

21 maart 2013

NOPB – GL3

In de hel van de Leur was, als onderdeel van “de afscheidstoernee van de enoopeebee” donderdagavond de allerlaatste NOPB-GL3 ooit. De ontmoetingen tussen beide ploegen zijn altijd gezellig en eenieder is dan extra gemotiveerd. Jerry zat zijn reservebeurt uit en moest de rest aanmoedigen vanaf de kruk.

A: Patrick van de Broek    John
B: Michel Koevoets          Robby
C: Richard van Geloof       Erwin
D: Teun Rijnen               Danny
E: Erik Hommel               Jerry
F: Rob de Waal

John was door de afwezigheid van Jerry gepromoveerd tot de startend werper. Niet Johns favoriete stek op de opstelling, maar het ging best behoorlijk. de wedstrijd was een rematch tegen Patrick. de heenwedstrijd was een spannende geweest, nu was John echter met 3-0 te sterk. Patrick had recht op meer, maar finishte niet goed genoeg.

Robby speelde op plek twee. Robby speelde niet slecht, het was alleen niet goed genoeg tegen in in-vorm Mitch. De pot met Michel was gelijkopgaand alleen hier was het de madenaar die de dubbel niet kon uitprikken en Michel profiteerde keurig met 3-0.

De captain speelde tegen Richard. dit was tot nu de beste wedstrijd. Erwin startte sterk en kwam op 1-0, maar kreeg in de tweede een 15-darter om zijn oren, Erwin raakte niet van slag en gooide goed door. Na vier legs was het 2-2 en dus kwam er een laatste leg. Erwin was hierin het scherpst en pakte een singelpunt.

Danny en Teun waren de gladiatoren van de laatste partij. Dit was een partij van wederom hoog niveau. Teun had moeten winnen met 3-1, maar miste een paar dubbels en vervolgens stal hij de laatste leg van Danny die een goede voorsprong weg gaf. Teun finishte de partij met een belangrijke 114 finish. 3-2 voor NOPB en 2-2 gelijk.

Danny en Erwin speelden de eerste twee koppels. Het waren twee erg sterke partijen waar beide NOPB koppels geen vat konden krijgen op het sterke spel van de GL3’ers. In de eerste waren Patrick en Michel de slachtoffers, Teun en Richard het tweede paar.

Rob en John gooiden koppel #3, Robby speelde een goede partij en dat bracht GL3 op 2-0, NOPB couterde goed in de volgende twee legs maakten zij gelijk. De laatste leg was wederom Robby de beste scorende speler, mede hierdoor wist GL3 ook de laatste leg te pakken en daarmee het vijfde punt en de overwinning in de Hel.

John stapte eruit voor Jerry en die kwam in stijl van zijn kruk, hij startte met 180. Deze koppel was van gelijkbaar niveau als de eerste twee. Met 3-1 was ook het vierde koppelpunt voor de Mayenèrs.

GL3 haalde hard uit in de koppelpartijen en kwam tot 6-2, met weer twee 180’s van Jerry die de teller tot 29 ziet stijgen.

De bierronde was ijzersterk van de thuisploeg.het GL3 kwartet had geen kans en bleef op ruime achterstand toen de helbewoners finishten.

Gl3 staat terug op de vijfde plek, maar dat is maar bijzaak na zo’n gezellige avond in de hel. Alle bezoekers bedankt voor het bezoeken van de hel.

Gl3 heeft nu twee weken vrij, na de paasbreak staan nog op de planning: de uitwedstrijden tegen de Misser en de Put en de week daar tussen komt de Halve Maan op bezoek.

Statistieken
105 punten; 4,7 gemiddeld
John 17/21, Jerry 16/20, Danny 12/20, Erwin 5/20, Robby 2/17
52 singles, 51 koppels en 11 bierrondes
John