GL3 – NOPB (6-3)

10 november 2009

GL3 – NOPB

Na één beker- en vijf competitieoverwinningen op rij was het er GL3 weer alles aan gelegen om weer te winnen. Beide teams hadden bij aanvang een gelijk puntenaantal, het beloofde een spannende, maar vooral gezellige, avond te worden. Daarnaast hoort GL3 bij het illustere rijtje ‘Vrienden van NOPB’. Het was gezellig druk in het café en na de lotingen kon er begonnen worden.

Opstellingen

A Jeroen A Patrick van den Broeck Hunter

B Erwin B Peter-Marc Stolk Peel Taylor

C Robby C Teun Rijnen Hooli(gan)

D John D Erik Hommel Mighty H.

E Danny E Michel Koevoets Da Bull.(beide kwamen niet in actie)

Singles

Zoals de loting had uitgewezen mocht Jeroen als eerste gooien tegen Hunter, Hunter gooide een degelijke partij tegen Jeroen en finshte goed met een 93 in de eerste leg, daarna werd het minder goed op de dubbels en mede daardoor haalde Hunter het eerste punt voor NOPB binnen

1-0 voor NOPB

Als tweede mocht onze captain aantreden tegen Peel. Zowel Erwin als z’n tegenstander gooiden een goede partij met veel goede scores van beide kanten. Erwin wist met goed finishen een 3-0 overwinning binnen te halen. Hij blijft hiermee de beste GL3’er in de singles.

1-1 Gelijk

Nu was de beurt aan Robby die trof een in-vorm Hooligan. Er was (op de tweede leg na, waarin het niveau beduidend lager lag) weinig tegen in te brengen en het wed dan ook 3-1 voor De Hooligan.

2-1 voor NOPB

John was als vierde aan de beurt en de tegenstander was Mighty H. In de eerste leg ging het lekker gelijk op. Mighty finiste niet en John maakte geen fout en dus was het 1-0. Vervolgens ging het bij John alleen maar lekkerder, met als bekroning een 180/140 in de derde leg waardoor het snel 3-0 was.

2-2 Gelijk

Koppelpartijen

Na beraadslaging bij NOPB en het traditioneel niet-wisselbeleid bij GL3 kwamen de volgende koppels tegen elkaar te spelen: AB-AC CD-AC CD-BD en AB-BD

In de Koppelpartijen begon het erg lekker voor GL3 (maar wel met dank aan vele gemiste dubbels van NOPB). Na een minder begin maakten Jeroen en Erwin er 3-1 van. De eerste voorsprong van GL van de avond.

3-2 voor GL

Voor Robby en John was het nu de taak om hun partijen ook te winnen, dit was een onbegonnen taak tegen de op revanche uit zijnde Hunter en Hooli. Hooli liet in deze partij, ook nog ‘even’ twee 180’s aantekenen. 3-0 voor NOPB en weer gelijk.

3-3 Gelijk

Nu waren Robby en John op revanche uit, Peel en Mighty waren daar het slachtoffer van. Na de eerste leg afgestaan te hebben ging het langer hoe beter en mede dankzij John’s tweede 180’er van de avond werd het 3-1. En zo stond GL3 weer op voorprong. Nog één voor de eindoverwinning.

4-3 voor GL3

Jeroen en Erwin klaarden de klus voor GL3, maar vanzelf ging het niet. Na aardig wat gemiste dubbels (van iedereen) stond het na vier legs gelijk. In de beslissende troefde Jeroen en Erwin het NOPB koppel af op nog een gemiste dubbel. Hiermee was de zevende overwinning op rij zeker.

Teamwedstrijd

De bierronde was (zeker in het begin) van een niet te hoog niveau, wel was het gelijkopgaand. NOPB stond op een zeker moment zo’n 100 punten voor maar na een eindspurt van GL3 en (weer) een paar gemiste dubbels van de tegenstander kon John de laatste pijl van de avond gooien in de dubbel 2.

6-3 voor GL

Tot de 3-3 was het om het even wie er met de winst vandoor zou gaan. Als NOPB de dubbels iets sneller had gaan raken dan dat ze deze keer deden dan had er hoogstwaarschijnlijk een hele andere eindstand op het bord gestaan.

Na de wedstrijd werd er onder het genot van Naft nagepraat over de wedstrijd, geluk toegewenst in de komende partijen en vooruitgeblikt op de ontmoeting in ‘de Hel’ in maart.

Deze vrijdag gaat GL3 op bezoek in Zevenbergen bij Jan Steen 2 voor de 8-op-een-rij. Daarna hebben we een week vrij door deze vervroegde wedstrijd.zie ook www.dcnopb.nl