GL3 overklast door Stieren en Bieren, maar pakt toch bier

12 maart 2013

Stieren en Bieren – GL3

In de reeks partijen om des kijzers baard in maart en april staat deze week de moeilijke uitwedstrijd tegen de koploper in de Catch 22 op het programma. S&B staat nog ongeslagen bovenaan en ook in de thuiswedstrijd waren twee punten het maximaal haalbare. afwachten wat er nu in het vat zat.

A: Leo Martin                 Jerry

B: Juriaan Keuvelaar   John

C: Kylle Schrijvers         Erwin

D: Frank van Dongen  Robby

E: Wilco Adriaansen    Danny

F: Tijs van Es

Jerry opende de wedstrijd tegen Leo, het werd een mooie wedstrijd met een aanzienlijk niveau. Jerry wist van een 2-1 achterstand terug te knokken tot 2-2, maar in de laatste leg was Leo superieur en finishte keurig op tijd. 3-2 voor de thuisploeg, Jerry prikte er de 27e 180 van het seizoen nog wel in en Leo blijft op de #1 positie in de singlelijst.

John speelde de tweede single, Juriaan was de tegenstander. Ook deze single was een spannende partij. Juriaan kwam snel op 2-0, maar John boog dit om in een gelijke stand na vier legs, wederom een laatste leg dus. Ook in deze wedstrijd was het de Bredanaar die het beste spel liet zien in de finaleleg. 3-2 voor de S&B wederom.

Erwin trad hierna aan. Kylle zijn opponent. In deze partij werden de eerste vier legs ook weer verdeeld, ook in deze pot een beslissende vijfde leg. Beiden hadden wat loose darts, maar het was Kylle die de GL3 captain brak en de derde partij in een 3-2 won.

Robby en Frank speelde de laatste singlepartij. Robby vergat na de 1-0 2-0 te maken. Frank profiteerde en kwam ook op 2-1 voor. Robby vocht goed terug en sleepte er wederom een laatste leg uit. De laatste legs waren de GL3’ers heel de avond al niet goed gezind, zo ook deze niet. Frank pakte het vierde singlepunt voor de S&B.

Met 0-4 uit de single, ondanks een van de beste wedstrijden van het seizoen. De klasse van S&B was enorm in de singles, de koppelpartijen werden met frisse moed tegemoet gezien.

Erwin en Jerry opende met twee koppels. Het was echter in de eerste al snel duidelijk dat de S&B hun goede spel door gingen zetten. Kansloos was het niet, maar de spaarzame kansjes kwamen uit missers van de Bredanaars. De tweede koppel was van het zelfde laken een pak. Ook het tweede duo was niet van plan te verliezen en dat gebeurde dan ook niet. Hier werd wel nog een leg gepakt, maar een tweede zat er niet in.

Robby en John mochten nu de kunsten aan de oche vertonen. Het tweede koppel van GL3 kreeg ondanks de twee goed invallende reserves van S&B tegenover zich, niet veel kans, in de eerste koppel was er nog een sprankje hoop om bij de 1-2 achterstand een laatste leg er uit te slepen, maar Kylle finishte keurig 152 met GL3 op tops.

De laatste koppel was ook weer een prooi voor de thuisploeg. Het word eentonig, maar ook in deze partij speelde GL3 zeker niet slecht, het was gewoon niet goed genoeg. 8-0 de tussenstand en alleen nog een lekkere pint Guinness om voor te spelen.

De bierronde was het eerste moment dat GL3 een marginale voorsprong wist te bemachtigen en behouden. De eer werd uiteindelijk gered door John die, zij het met dubbel 1, de wedstrijd beëindigde.

Stieren en Bieren is hiermee nog steeds de koploper en blijft hiermee goed op dreef, GL3 kan terugkijken op een goede avond darten alleen was de tegenstand net wat te groot voor een mooi resultaat. Volgende week wachten de vrienden van de NOPB in de hel van de leur.

Statistieken
99 punten; 4,5 gemiddeld
John 16/20, Jerry 16/20, Danny 12/19, Erwin 4/19, Robby 2/16
50 singles, 47 koppels en 11 bierrondes
John