GL3 pakt acht punten, Mark moet acht pijlen rapen

1 november 2012
GL3 – Muijs & berg

A:     Jerry                                               Peter Otto
B:     Robby                                            Lorenzo Boudewijns
C:     John                                               Dennis Stevens
D:     Danny                                            Mark van den Muijsenberg
E:      Erwin                                            

Op de eerste gezamelijke thuiswedstrijd van GL3 en GL7 was Muijs&berg (M&B) de tegenstander terwijl GL7 speelde tegen Let’s Stee Toghether. Gl7 wist een keurige 6-3 overwinning te boeken en daarmee hun koppositie uit te breiden naar zes punten.

Jerry trapt deze week af en doet dat goed. Met een bliksemstart word Peter verrast en komt er niet meer aan te pas. Jerry blijft goed gooien en wint met 3-0 en handhaaft in stijl zijn 100%.
Robby was aan zet om dit goede voorbeeld nu te volgen. Lorenzo is echter de man in vorm bij de Bredanaars. Met veel 100+ scores loopt Lorenzo ver weg en laat hij Robby kan slechts in de derde leg volgen, maar ook dan maakt Lorenzo het perfect af. Wederom een 3-0
John gooide goede scores. De triples 20 en 19 vielen vaak en goed. De dubbel werd niet meteen gevonden, maar de voorsprong was voldoende. Tel daarbij op dat Dennis geen dubbel wist te vinden, dat maakte de derde 3-0.
Danny is de laatste man deze avond. Een plaats die hem bevalt dit jaar. Mark had erg veel last van bouncers, Danny van Mark. Het was ondanks dat alles een spannende pot. Na de 1-1 kan Danny doorstomen naar de overwinning.

Jerry en Robby spelen de eerste koppel. Beiden spelen naar hun beste kunnen en dat levert een goede wedstrijd tegen de eerste twee M&B’ers. De gasten pakken nog de eerste leg, maar vervolgens lag de bal bij de thuisploeg. Drie legs op rij. 3-1 en het vierde punt en Jerry gooit nog maar eens een 180.
Danny en John zijn aan zet voor de twee volgende koppels. In de eerste moeten Danny en John er nog een beetje in komen tegen de warm gedraaide tegenstander. Het is niet per se een goede wedstrijd maar word wel met 3-1 gewonnen en vijfde punt is een feit.
In de derde koppel is het spel bij de GL3’ers wederom goed. Het zijn alleen de finishes die voor geen meter lopen. In de eerste twee legs steeds eerder op een finish, maar de dubbel niet kunnen raken. De volgende twee legs is dat wel het geval en dus een laatste leg. In deze leg zijn het de gasten die met meerdere 100+ scores op rij die een voorsprong van +/-400 punten pakken, maar dankzij drie goede scorende beurten en een keurige 76 finish van Danny word het toch
In de laatste koppel valt Erwin in en heeft een redelijke invalbeurt, het is geen goede wedstrijd maar Erwin en Jerry winnen terecht.
Alleen het laatste punt was nog te verdienen. Het is deze maal geen goede wedstrijd, maar het gaat goed gelijk op. Het missen van de dubbels gaat bij Muijsenberg en z’n mannen echter door en John finist net als afgelopen week de wedstrijd.

Het was weer een gezelg avondje darten, na afloop kwamen Daltons Jos en Joost nog even de resultaten van de directe concurrent bekijken en een biertje pakken, gezellig mannen. De eerstvolgende wedstrijd is op woensdag 7 november in café ’t Zonneke a.k.a. café Beerenburg in Zundert tegen Varisun Bouw en Visie

Statistieken
competitie: 36 punten
Jerry 6/6; Danny 5/6; John 5/6; Erwin 1/5; Robby 0/5
17 singles; 15 koppels en vier bierrondes

John