GL3 pakt zege in bierronde

21 maart 2013
GL3 – Halve Maan

In de laatste thuispartij van het seizoen 2012-13 kwam de Halve Maan met vier man naar de Tijd afgereisd. Beide ploegen spelen om niet veel meer dan de eer in deze fase van het seizoen. Dat zou de spanning eraf kunnen halen, maar het bleek uiteindelijk dat dit niet echt bevorderlijk was voor het vertoonde spel… Danny deed vrijwillig een laatste wisselbeurt en met de andere vier in de basis kon het beginnen

A: John                                   Yannick van der Reijen
B: Jerry                                   Hein van de Donk
C: Robby                                Maurits Nederend
D: Erwin                                  Menno ten Velde
E: Danny                                

John speelde na een week afwezigheid op plek één. Het begin van de wedstrijd tegen Yannick was bijzonder matig. John liet zich de eerste leg afsnoepen door niet te finishen. De volgende leg was het vice versa. Vanaf de 1-1 ging het bij John iets beter en vooral leg 4 was het duidelijk dat het eerste punt thuis bleef. 1-0.

Jerry bezette positie twee en ook Jerry had een stroeve start. Hein en Jerry maakten er een leuke wedstrijd van en Jerry pakte onderweg in één leg ook nog tweemaal een 180-score mee. Het totaal komt daarmee op 31. 3-1 ook deze tweede partij de uitslag.

Robby en Maurits speelden de derde single. Het was ook hier niet goed. Robby had veel loose darts, maar bleef ondanks dat nog steeds in de buurt van de opponent. Maurits finishte uiteindelijk wel keurig en pakte het eerste punt voor de Rijenaren met een duidelijke 3-0

Onze captain speelde in de laatste single tegen Menno. Ook Erwin had last van veel wisselvalligheid. 140 scores werden afgewisseld met lage scores. Menno trok zich daar niks van aan en ging er met de wedstrijd vandoor. Ook deze laatste partij werd met 3-0 een prooi voor de bezoekers. 2-2 de tussenstand in een niet al te hoogstaande pot tot dusver.

Jerry en Erwin speelden de eerste koppel. Het was een goede partij. De GL3’ers speelden goed en pakken verdiend opnieuw de voorsprong in de wedstrijd terug.

Duo Rob en John gooiden de volgende koppels de eerste was nog best aardig, maar de bezoekers waren met 3-1 te sterk voor de GL3’ers.

De derde koppel is niet goed en toch word er nog een leg gepakt. De Halve Maan gaan onverstoord verder en winnen ook deze koppel met 3-1. De Halve Maan komt voor het eerst op voorsprong met dit punt.

Erwin en Jerry pakken de pijlen weer op en spelen de laatste koppel. Dit is weer wel een goed potje darts. Bij 2-2 word de eerste vijfde leg van de avond gespeeld. In deze laatste leg zijn de GL3’ers de beste en maken 4-4 gelijk. Jerry prikt er in de derde leg ook weer tweemaal een 180 in en brengt zijn seizoenstotaal daarmee op 33…

Bier. In de afgelopen jaren een zekerheidje voor de thuisploeg, maar dit jaar toch vaak een moeizame bevalling. Deze week is het een goede pot en Danny, die inviel voor John deed dat verdienstelijk. Ieder deed bij GL3 zijn deel en daarmee werd de basis voor de twaalfde zege van het jaar. Jerry zette voor en Robby maakte af en pakte een punt voor de mr. bierronde titel.

Volgende week rest alleen nog de uitwedstrijd naar de Put in Moerdijk.

Statistieken
114 punten; 4,5 gemiddeld
Jerry 18/22, John 18/22, Danny 13/21, Erwin 5/22, Robby 3/19
57 singles, 54 koppels en 12 bierrondes

Mr Bierronde: John 4; Jerry 3; Robby 2; Danny 2; Erwin 1

John