GL3 stuurt de Guus(t) naar hûs met 3 punten

24 oktober 2012
GL3 – De Guust 1

A:     Jerry                                               Erik van Elteren
B:     John                                               René van de Beemt
C:     Erwin                                             Jannus Deijkers
D:     Danny                                            Dennis van Gageldonk
E:      Robby                                            Edwin Jongeneelen

Na twee weken (en een paar dagen) kon er weer aangetreden worden. Het was deze maal de thuiswedstrijd tegen de mannen van het frituur. Afgelopen jaar één spannende pot en een oergezellige seizoensfinale.

Jerry trapt deze week af en doet dat goed. Tegen een eveneens goed spelende Erik schiet Jerry uit de startblokken en laat al in de eerste leg een 180 noteren. Het finishen is goed en met 3-0 weet Jerry zijn vijfde van het seizoen te winnen.
John was aan zet om dit goede voorbeeld nu te volgen. In René had hij een geduchte tegenstander die goed startte, John startte slechts matig en kwam dat niet meer te boven. In de eerste en tweede leg finishte René steeds snel, John kon dat niet in de derde en verloor daarom met 3-0
Erwin en Jannus stonden voor het duel exact gelijk in de stand daar moest dus verandering in komen. Erwin speelt een lekkere single en bij Jannus is het wisselvallig. Onze captain profiteert daar goed van en met de grootste marge word gewonnen.2-1 voor.
Danny is de zieke sluitend werper deze avond. Danny begint sterk en pakt gelijk het initiatief. Vanaf leg twee zakt het allemaal wat terug en is de wedstrijd beter in evenwicht. Danny weet bij een 2-1 voorsprong in de vierde leg na een paar gemiste dubbels de trekker over te halen en ook gelijk het stokje over te dragen aan Robby.

Jerry en John spelen de eerste single. Het begin is erg zwak en daar profiteren de bezoekers van. Vanaf de tweede leg word het beter, maar het niveau van de singlepartijen word niet meer bereikt. De volgende drie legs zijn voor Jerry en John. eerste koppelpunt voor GL3.
Erwin en Robby zijn aan zet voor de twee volgende koppels. In de eerste zijn de GL3 gebroeders veel te sterk voor de tegenstand. De tweede overwinning van het jaar is een feit.
In de derde koppel is het spel bij de gebroeders wederom goed. De mannen van de Guust komen vanaf de tweede helft goed in het spel. In een spannende partij draait het uit op een vijfde leg waarin de Guust een goede voorsprong pakt, maar deze nog bijna uit handen geeft door de dubbel niet te gooien. De voorsprong is echter net groot genoeg en zij pakken het zevende punt.
In de laatste koppel is het bij Jerry en John niet verbeterd ten opzichte van de eerste koppel. Veel afzwaaiers en niet accuraat op de dubbel. Erik en René zijn net goed warm en laten de GL3’ers geen kans. 0-3 en 5-3.
Alleen het laatste punt was nog te verdienen. De bierronde, meestal wel een zekerheid, maar deze keer met een extreem beroerde start. Robby is de enige die de triples weet te vinden. De Guust loopt uit naar een comfortabele voorsprong maar schiet zichzelf in de voet door veel beurten op dubbel 2 en dubbel 1 te missen. John haalt uiteindelijk de trekker over en pakt zijn eerste bierronde van het seizoen. Leon bedankt voor het schrijven van de bierronde!

Het was weer een leuk avondje darten waarbij de gezelligheid net als afgelopen jaar weer de boventoon voerde.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op donderdag 1 november tegen Muijs&berg.

Statistieken
competitie: 28 punten
Jerry 5/5; John 4/5; Danny 4/5; Erwin 1/5; Robby 0/4
14 singles; 11 koppels en drie bierrondes

John