GL3 – UZDOKVG 2 (7-2)

Normal 0 21

3 november 2009

GL3 – U.Z.D.O.K.V.G. Twee

Na één beker- en vier competitieoverwinningen op rij was het er GL3 weer alles aan gelegen om te winnen. De mannen van UZDOKVG arriveerden na een omweg via het Hof in het Hart.het was gezellig druk in het café en na de lotingen kon er begonnen worden.

Opstellingen

A Robby A John Vrolijk

B John B Dick Spaans

C Danny C Hans Ribbens

D Erwin D Tinco Dirven

Singles

Zoals de loting had uitgewezen mocht Robby als eerste gooien tegen John, Robby gooide een degelijke partij en finshte goed, zijn tegenstander was niet goed op de dubbels en mede daardoor won Robby in straight legs

1-0 voor GL3

Als tweede mocht John aantreden tegen Dick. Zowel Dick en John waren erg uit vorm en gooiden ver beneden pijl, de wedstrijd had alle kanten uit kunnen gaan omdat de dubbels niet geraakt werden. Het werd uiteindelijk 3-2 voor Dick.

1-1 Gelijk

Nu was de beurt aan Danny die dit seizoen zijn echte niveau nog niet gehaald heeft in de competitie. Dit was helemaal niet aan de orde in deze pot, Danny ging steeds beter gooien en won de partij met 3-1. Ook liet hij een 180-er aantekenen, de eerste van het seizoen.

2-1 voor GL3

De captain was als vierde aan de beurt en het was al snel duidelijk dat dit een heel close wedstrijd zou worden, zowel Erwin als Tinco gooiden én finishten erg goed. Uiteindelijk was het Tinco die aan het langste eind trok en UZDOKVG weer op gelijke hoogte bracht.

2-2 Gelijk

Koppelpartijen

In de Koppelpartijen ging het erg lekker voor GL3. Na een 3-2 overwinning van Robby/John op John/Dick was het de beurt aan Danny/Erwin om de partij –zogezegd- binnen te halen. Dit gebeurde ook. Met goed spel én weer een 180-score van Danny maar ook een van Erwin stond GL3 nu op 5-2.

Voor Robby en John was het nu de taak om hun tweede partij ook te winnen, dit leek na de eerste twee legs niet het geval, want deze werden vrij gemakkelijk gewonnen door Hans/Tinco. Nog niet eerder werd werd er een comeback van een een dusdanig formaat genoteerd dit seizoen. Robby en John gingen niet ineens op precies het juiste moment de juiste tripples raken, ook werden –ook door John- de dubbels weer gevonden. Met drie maal d4 werd ook deze wedstrijd een prooi voor GL3.

Teamwedstrijd

Hierin had GL3 geen moeite om op een ruime voorsprong (van uiteindelijk zo’n 300 punten) te komen. De laatste pijl werd gegooid door Robby op d18 en daarmee was de 7-2 een feit.

Na de wedstrijd werd er nog even nagepraat over de diverse vormcrises en eklaar geluk toegewenst in de komende partijen. Door dit succes staat GL3 nu zeker één dag op de tweede positie (achter de Daltons) wat toch een hele prestatie genoemd mag worden.

Komende week gaat GL3 op bezoek in Zevenbergen bij Jan Steen 2 voor de 6-op-een-rij.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is tegen NOPB op 17 november.