Goede koppels brengen de zege op B&V

7 maart 2013

GL3 – Varisun Bouw & Visie

De laatste partijen van dit seizoen gaan voor de beide ploegen vrijwel nergens meer om, de onderlinge strijd op de ranglijst tussen GL3 en Varisun is vanavond de inzet. De gasten kwamen naar Made met Niek, Daan, Jack en Will. GL3 was weer eens compleet, John mocht zijn reservebeurt staan.

A: Jack Boomaerts      Jerry
B: Daan Jochems        Danny
C: Niek Zagers            Robby
D: Will Eestermans      Erwin

Jerry speelt deze week wederom op zijn favoriete eerste plaats. Het begin is wat weifelend, maar na een gemiste dubbel van Jack komt Jerry op stoom en wint de eerste leg. De volgende twee legs zijn duidelijk voor Jerry, met 3-0 staat GL3 op 1-0

Danny staat op twee tegen de benjamin van de tegenstander. Danny start goed en wint de eerste twee legs door goede finishes. Hierna worden de scores niet meer gevonden bij Daan blijft het spel constant en die neemt het stokje over en maakt de perfecte comeback. 2-3 en 1-1 gelijk.

De derde single was Niek tegen Robby, Robby speelde een sterke single, maar Niek stond steeds net een paar pijlen eerder op een finish. Na enkele weken afwezigheid maakte Robby een goede rentree. Niek speelde een degelijke partij en won in drie legs.

De captain speelde de laatste tegen Will. Erwin gooide in deze partij veel triples en kwam daarmee steeds eerder op de dubbel, hier stokte het goede spel steeds, Erwin wist de dubbel niet te raken, Wil profiteerde en gooide de dubbels uit. Wederom een 3-0 voor de Zundertnaren.

1-3 uit de singles, voor het eerst dit seizoen met vier man, met minder dan twee singlepunten de koppelpartijen in. Zowel GL3 als Varisun wisselden niet voor de koppels. Beiden “AB” en “CD” dus.

Jerry en Danny speelden een puike koppel, er is door de bezoekers geen speld tussen te krijgen. Met 3-0 word de achterstand teruggebracht tot 1 punt.

De tweede koppel werd door de gebroeders tegen het aangeslagen B&V koppel gespeeld. Het is een mooie partij waarin Robby de kar trekt qua punten en Erwin in tegenstelling tot de single de dubbels goed weet te vinden. Ook dit koppel word in straight legs naar de hand gezet.

John komt erin voor Robby, en met de captain mag John nu gaan proberen het Niek en Will moeilijk te gaan maken. De derde koppel is een mooie strijd waarin Erwin en John een 1-0 voorsprong omgebogen zien in een 1-2 en er vervolgens een laatste leg uit slepen door een mooie 89 finish in leg 4. De laatste leg is niet heel goed maar Erwin prikt de laatste dubbel uit en GL3 staat weer op voorsprong.

De laatste koppel is weer voor de Piranha’s de GL3’ers gooien een goede koppel en Jerry weet weer een 180-score te gooien. Ook Danny gooit goede punten en dat gecombineerd resulteerde in wederom een 3-0 koppelzege. Dit punt was daarmee ook goed voor de overwinning in de partij.

De bierronde was spannend, Jerry opende sterk voor GL3 met weer een 180’er, maar dit kon door de rest niet opgevolgd worden. Varisun stond eerder op een dubbel en die werd ook gegooid. Het bier ging naar Zundert. 5-4 de einduitslag. Na de 5-4 in het Zonneke een terechte uitslag al zou had er voor beide ploegen meer in kunnen zitten.

Volgende week dinsdag reist GL3 naar de koploper en titelkandidaat Stieren en Bieren.

Statistieken
98 punten; 4,7 gemiddeld
John 16/19, Jerry 16/19, Danny 12/19, Erwin 4/18, Robby 2/15
50 singles, 47 koppels en 10 bierrondes
John