Goede pot tegen De Put

13 oktober 2012

GL3 – de Put 1

A: Danny                                      Paul Vreugdehil
B: John                                        Jan Jonker
C: Jerry                                        Peter van Fessem
D: Robby                                      Corné Brand
E: Erwin                                       Arnold van Santbergen

Alweer de laatste partij van de ‘eerste helft’. GL3 was weer compleet en kreeg tegenover zich de huidige nummer 4 van de ranglijst in de sterkste opstelling. Een mooie pot om de vorm te testen, beide ploegen lijken namelijk al behoorlijk stabiel op hun positie te staan. Erwin had deze week zijn derde reservebeurt.

Danny was startend werper . Paul en Danny maakten er een spannende partij van, beiden waren erg aan elkaar gewaagd. De vijfde leg moest de beslissing dan ook brengen. Hierin is het lang gelijk opgaand, maar Danny heeft net een paar afzwaaiers op het foute moment en Paul maakt geen fout.0-1

John is tweede, John schiet in de eerste leg uit de startblokken tegen Jan. In de tweed e leg is het meer aan elkaar gewaag en wint Jan met dubbel 1. John herpakt zich in de derde en vierde leg. En boekt zijn tiende zege van het seizoen. 1-1

Jerry volgt en speelt een goede single. Tegen Peter doet Jerry niet veel fout en raakt voldoende triples. Een sterke pot na de nederlaag afgelopen week. Jerry klaart de klus in straight legs. GL3 op voorsprong. 2-1

Robby is sluitend werper. Robby’s spel was niet goed. Corné daarentegen speelde erg sterk. Constant werden de triples gevonden. De eerste twee legs waren in resp. 6 en 5 beurten voor Corné. De laatste leg duurde iets langer, maar ging Robby’s pet te boven. 0-3 en weer gelijk. 2-2
John en Jerry startten met koppelen, de eerste koppel is niet goed genoeg. Om weerstand te bieden aan Jan en Paul. De GL3’ers komen steeds dichtbij maar hebben nooit echt kans.

Robby wisselde en Erwin met Danny speelden de volgende twee koppels. De eerste van deze twee lijkt aan het begin kansloos. Het is 0-2 voor er een triple geraakt is door Danny noch Erwin. Vanaf de derde leg is echter alles anders, Danny gooit 140’ers of het niks is, Erwin laat nog een mooie 180 zien. De perfecte comeback word in stijl gemaakt. 3-2 winst in de tweede koppel 3-3 tussenstand.

In de derde koppel is het van het zelfde laken een pak. De start is voor de Put. Peter en Corné hebben een sterke start, maar zij daarentegen blijven ook in de derde scherp. 0-3 en zo weer 4-3 achter.

Jerry en John keren terug. Het is een goede partij. John weet de triples niet meer zo goed te vinden. Jerry weet de triple nog goed te vinden. Deze partij gaat over de volle vijf legs. In de laatste is het jammer genoeg bij John en Jerry op. Corné maakt geen fout en prikt bij de eerste mogelijkheid uit. 5-3. De winst naar Moerdijk.

Bierronde. De hele bierronde is gelijkwaardig. Beide ploegen staan gelijk op een score van +/-180 waarna de Moerdijkers een goede score tops overlaten. GL3 op 110 en Jerry die goed met de druk overweg weet en voor de tweede week op rij de bierronde binnenhaalt via dubbel 18. Jerry neemt hiermee de leiding in het mr. Beirrronde klassement.

Na de wedstrijd werd er gezellig nog wat bijgekletst. Plus van het gewonnen biertje genoten, het niveau dusdanig dat de wedstrijd al om half 11 gedaan was. Tijd genoeg nog voor de derde helft. Namens de Put gooide Jan nog 2x 180 en Paul finishte 140.

Volgende week, 20 december; de derby tegen De Daltons in de Tijd om het jaar af te sluiten. 27 december, tussen kerst en nieuw, word de laatste 32 van de beker gespeeld en daarin is er een thuiswedstrijd tegen Tsjk Tsjk Kaboom..! geloot.

Statistieken

competitie: 64 punten – 5 gemiddeld
Jerry 10/11; John 10/11; Danny 8/11; Erwin 3/10; Robby 1/9
32 singles; 25 koppels en zeevn bierrondes

John