Halve Finale: Stieren & Bieren – GL3 (6-3)

4 april 2012

Stieren en Bieren – GL3 (halve finale beker)

A:     Kylle Schrijvers         Erwin
B:     Wilco Adriaansen      John
C:     Tijs van Es               Jerry
D:     Juriaan Keuvelaar      Danny
E:      Jack Mathijssen        Robby

In de paasweek was het dan eindelijk tijd voor de halve finale. De beste bekerprestatie van GL3 sinds de oprichting. Robby stond net als in de kwartfinale reserve en met de andere vier in de basis kon de wedstrijd aanvangen.
Erwin startte en deed dat naar behoren. De eerste leg was voor de captain. Hierna werd het finishen een probleem. Erwin was wel eerder op een finish, maar daar liep het mis. Kylle faalde niet en dat was het eerste punt voor S&B.

John heeft ook een goede start en staat na 12 pijlen op een finish, maar heeft hetzelfde probleem als Erwin. De dubbels worden maar niet gevonden. Wilco steelt de eerste leg en ‘the rest is history’ Wilco gaat beter spelen en John figureert verder slechts in deze pot. 0-2

Jerry nu de derde partij. In een rematch van de competitieontmoeting wederom tegen Tijs. Het wedstrijdverloop is ook vergelijkbaar met die wedsstrijd. Jerry staat snel 2-0 voor, maar vergeet de derde te finishen. Jerry hield nu z’n kop erbij en pakte in strijd de vierde leg en het eerste puntje voor GL3.

Danny is vierde in rij en speelt redelijk net als Erwin en John, maar dat is op deze avond niet voldoende om te winnen. Juriaan is net als zijn ploegmaten erg constant en dodelijk op de dubbels. Danny kan de eerste twee legs goed meedoen, maar het is ook hier in drie legs afgelopen.

1-3 uit de singlepartijen, minimaal drie koppels winnen om nog iets te kunnen betekenen in deze halve finale.

Jerry en Danny spelen een sterke (501) koppel, maar ook hier zijn de mannen van S&B te sterk voor de twee GL3‘ers. S&B blijft constant hoge scores gooien en missen zelden meer dan twee pijlen op de dubbel. 4-1 voor S&B nu.

Jerry en Danny blijven staan en ook de tweede koppel is een prooi voor de Bredanaars, de mannen die de finale nu ruiken. Ook het tweede koppel weet de punten goed te blijven raken. Deze koppel is met 3-1 een prooi voor Stieren en Bieren dat over enkele weken zijn zesde bekerfinale op rij speelt.

Na een klein vreugdedansje en een fotomomentje van de tegenstander mogen John en Erwin de stand nog wat draaglijker proberen te maken. Dit lukt enigszins, John blijft veel dubbels missen, maar Erwin weet ze nog wel te raken. Als John dan nog iets uitgooit is het wel een mooie bullfinish. De derde koppel gaat nergens meer om, maar is met 3-1 wel voor GL3. 5-2 nu…

In de laatste koppel komt Robby erin voor John en bij S&B valt Jack in. Met deze supersubs in de gelederen is het wederom een spannend potje waarin beide teams pijlen op de dubbels krijgen, maar het blijft hetzelfde liedje als de gehele avond. S&B erg sterk op de finish. 6-2.

Bierronde
Traditioneel het sterke punt van GL3, zo ook deze keer, constant een tripletje en dat blijft gedurende de hele bierronde zo. S&B is natuurlijk niet ver weg sen het is dan ook Jerry die 32 goed finisht met S&B ook op de dubbel. Daarmee verdient Jerry niet alleen een biertje maar ook de belangrijkste prijs van het jaar: GOOD LOOKIN’ 3 – MISTER BIERRONDE 2012. Eindstand 6-3 dat is uiteindelijk het beste resultaat tegen S&B in drie ontmoetingen dit jaar.

Na pasen moet er nog uit gespeeld worden bij the Flights en thuis tegen de Guust. Deze laatste is op vrijdag 27 april en zal gespeeld worden vanaf 20:30 uur in Café de Tijd.

Statistieken
Beker: Jerry en Danny 4/5; John 2/4; Robby 1/2; Erwin 1/4
Competitie: 106 punten (4,4 gemiddeld)
Competitie: John 13/20; Jerry 12/19; Danny 10/18; Erwin 21/11; Robby 2/19
29 wedstrijden: 60 singles; 51 koppels en 20 bierrondes

Mr Bierronde: Jerry 8; Danny 5; Erwin 4; John 2; Robby 1.

John