kwartfinale beker: Legends – GL3 (4-5)

16 februari 2012

The Legends – GL3

A:Jeroen Hendrickx            John
B: Mike Matthijssen            Jerry
C: Willie-Jan van den Goorgergh     Erwin
D: Davy Mol                          Danny
E: Bjorn van Mook              

Na twee ruime competitienederlagen stond  daags voor het carnavalsweekend de bekerpot tegen the Legends op het programma. In de eerste competitiewedstrijd (thuis) was het nog 4-5 geworden voor de legendes uit Breda, alle voortekenen voor een close partij dus.
John start tegen Jeroen. Het is een goede partij (van Jeroen) en John begint erg slecht aan de avond. Jeroen komt zonder een pijl te missen en veel tegenstand op 0-2. John gaat in leg drie beter gooien, maar daartegen kan Jeroen antwoorden. John verliest het eerste punt 3-0.
Jerry speelt tweede. De eerste leg is erg sterk van de benjamin van de ploeg, maar die vergeet uit te gooien. De legs gaan verder met de pijlen mee en dat pakt voor Jerry niet goed uit want die is niet begonnen. Al 2-0 voor Legends. De Legends lassen nu hun eerste (van vele)rookpauzes in.
Na een minuut of tien komt Erwin aan de oche tegen Willie-Jan. De eerste twee legs worden gedeeld, maar hierna neemt Erwin het heft in handen. In de derde leg pakt de captain de dubbel keurig met de eerste dart en in de vierde en laatste leg is het Erwin die de zenuwen beter onder bedwang heeft. Het eerste punt voor GL3 is een feit. 2-1
Danny komt als laatste tegen Davy aan beurt. De eerste twee legs zijn zonder veel problemen een prooi voor Davy. Zonder al te veel in te brengen gehad te hebben staat het 0-2. Danny komt pas na deze twee legs in zijn spel en maakt er met twee keurige legs 2-2 van en na een magere openingsbeurt van Davy in de vijfde ligt de weg nu open voor Danny om er een mooie comeback van te maken. Dit gebeurt ook en ‘op de helft’ staat het 2-2. Tijd voor een rookpauze.

Het eerste koppel schieten John en Jerry uit de blokken. Jerry met hoge scores en John met keurig verzorgd finishen. Jeroen en WJ worden compleet overklast. In de derde leg is het bij de GL3’ers de scherpte een beetje af en de legends komen terug tot 2-2, maar de vijfde leg is de druk te hoog bij de legendes. GL3 maakt geen fout. Nu voor het eerst op voorsprong. 3-2
John en Jerry koppelen door en gaan rustig verder waar ze gebleven waren. En starten weer erg goed. Jerry blijft de scores goed raken en dat brengt John op de finishes. de tweede koppel heeft minder in te brengen en deze worden met 3-1 verslagen. 4-2 voor nu. Nog een punt te gaan, maar eerst natuurlijk weer een pauze om te roken. Er zit wel regelmaat in de pauzes.
In de derde koppel treden de twee single punten van GL3 samen aan tegen Mike en Davy. De eerste twee legs gaan Erwin en Danny verder waar J&J gebleven waren. Maar dan slaat het noodlot toe. In de derde leg krijgt het GL3 duo een handvol pijlen om de wedstrijd te besluiten en geen van die pijlen worden benut. Hierna is de pijp ver leeg en herpakken de legendes zich en vechten terug naar een 3-2 zege. 4-3
In de vierde koppel is er iets geknakt bij de GL3’ers, Jeroen en WJ hebben geen moeite met het tweede GL3 koppel. In straight legs maken zij het 4-4 zonder dat het spannend word.

De bierronde word (zoals ook in de competitiewedstrijd) beslissend. GL3 start sterk en de Legends niet, deze slechte start komen de legends niet meer te boven. Op het bittere eind werkt GL3 rustig naar een finish toe. The Legends kan niet anders dan op tops zetten en afwachten. Jerry laat ze de kans niet door met zijn derde pijl op 32 te finishen en GL3 naar de halve finale van de beker te gooien. En bovenal de leiding weer te nemen in het mr. Bierronde klassement.

 

The legends moeten nu weer even roken en stoom afblazen dankzij de goede wedstrijd kan er zelfs ruim voor middernacht al huiswaards gekeerd worden.

Nu één weekje (relatief) rust en dan de competitiewedstrijd tegen de Juup. Thuis op donderdag 1 maart.

 

Statistieken (competitie en beker)

competitie: 79 punten (4 gemiddeld), halve finale beker.
John 12/18; Danny 12/18; Jerry12/19;Erwin 9/19;Robby3/17
48 singles;38 koppels en 15 bierrondes

 

John