Laatste 16 beker: GL3 – NOPB (5-4)

8 december 2011

GL3 – NOPB

A: Jerry                                                 Michel Koevoets
B: Danny                                               Patrick van den Broek
C: John                                                  Teun Rijnen
D: Erwin                                                Rob de Waal
E: –                                                         Richard van Geloof

Na vele inleidende beschietingen en veel in de underdog-positie-kruipen van twee kanten was het dan eindelijk zover, GL3 – NOPB voor de beker. GL3 speelde zonder Robby, die door een verkoudheid geveld was, in de bovenstaande opstelling tegen de gasten uit de Leur.
Jerry mocht starten en startte bijzonder goed, met maar liefst twee 180-scores overklaste hij Michel. In razend tempo maakt Jerry er 3-0 van.
Danny gooit eveneens een goede partij, in de eerste leg vergeet hij het af te maken. Hierna is hij helemaal scherp en met veel hoge scores maakt Danny er 3-1 van. Danny mist weinig en speelt vooral goed verzorgd.
John en Teun startten goed, in de eerste leg pakt John een voorsprong met een goede finish. Teun pakt de tweede leg, maar heeft in de verdere wedstrijd steeds meer loose darts. John gaat verder zoals in de eerste legs en pakt het derde punt met 3-1.
De captain is de vierde man vanavond. Rob is een geduchte tegenstander, in de competitie nog op 100%, hij laat ook in deze partij zien waarom dat zo is. In een rustig, maar effectief tempo word de GL3 captain geen kans gelaten. Met 3-1 staat ook het eerste NOPB punt op het bord.

Jerry zet zijn goede spel verder en Danny kan daar mee mee. Het eerste NOPB koppel kan redelijk aanhaken, maar Jerry blijft goed scoren. De NOPB’ers worden in deze eerste koppel overklast. GL3 nog één punt van de kwartfinale.
In de tweede koppel kunnen John en Erwin in vijf legs niet het vijfde punt binnenhalen. Het is wisselvallig en dat is het bij NOPB niet, 3-2, nu nog 4-2 voor.
De derde koppel is vergelijkbaar met de tweede alleen met andere tegenstanders, bij Erwin en John is het het ene moment goed en dan weer niet, dat is niet voldoende om NOPB te doen wankelen. Deze pot word in vier legs beslecht en NOPB weer een punt dichterbij. 4-3
In de laatste koppel is het bij Jerry en Danny wisselvalliger Danny trekt deze partij de kar. Ook deze partij word in de laatste leg beslist. de spanning word steeds groter en de NOPB’ers kunnen er het best mee overweg. De NOPB comeback begint steeds grotere vormen aan te nemen.

De bierronde is behoorlijk goed GL3 komt langzaam op een voorsprong van zo’n 100 punten. Op het einde komt NOPB toch nog een goed terug. Rob mist voor NOPB een bullfinish op 90 en Erwin maakt het koelbloedig af met dubbel 8.

Het was een uitermate gezellige avond met een erg spannend potje darts. Er is nog afgsproken om in januari een oefenpotje te gaan gooien in de Ouwe Brug. Na nog een paar biertjes bleef het nog lang gezellig in de Tijd. GL7 bekerde deze avond ook, jammer genoeg minder succesvol dan GL3; Leon wist zijn single nog te winnen maar hierna besliste de Munt er met vijf punten op rij duidelijk wie er verder gaat. Einduitslag 6-3

 

Statistieken (competitie en beker)

competitie: 48 punten (4 gemiddeld), kwartfinale beker.
John 9/12; Jerry 9/13; Danny 8/13; Erwin 5/12; Robby 2/10
33 singles; 22 koppels en 10 bierrondes

 

John