Laatste 32 beker: Jan Steen 2 – GL3 (3-6)

28 oktober 2011

Jan Steen 2 – GL3

A: Krijn van Aart                                  Robby
B: Mark Oskam                                    Erwin
C: Serge de Wekker                           Danny
D: Erwin Slabbekoorn                        Jerry

In de tweede bekerweek van 2011-12 speelde GL3 -natuurlijk- weer eens een uitwedstrijd, ditmaal was Jan Steen 2 uit Zevenbergen de tegenstander. JS2 speelt dit seizoen in 1A. John is er niet bij en de resterende vier reizen af naar het Zeuven Bulten Land.
Robby is startende werper en gooit een degelijke partij, waarin beiden lang gelijk opgaan in de legs. Robby is vanavond echter erg sterk op de dubbels en pakt met zijn goede dubbels het eerste punt voor GL3. Tevens is Robby nu ook van de hatelijke 0 af!
Erwin blinkt uit in wisselvallig spel, het is daardoor niet minder spannend. Het blijft ondanks de wisselvalligheid lang gelijkopgaand. In de vijfde en laatste leg weet Erwin het alleen niet af te maken en geeft een voorsprong weg en het punt gaat naar JS2.
Danny komt als derde aan de oche en heeft geen moeite met Serge. Danny staat goed te scoren en hij maakt het ook nog eens af. Danny laat ook nog een 180-score noteren om het helemaal af te maken. 3-0, 2-1.
Jerry is deze week de sluitend werper en volgt Danny’s voorbeeld goed. Ook Jerry staat sterk te gooien en laat Erwin niet in zijn spel komen. Ook Jerry wint met 3-0 en de daarmee de tussenstand na de singles daarmee op 3-1.

De captains spreken af dat er geen tac-tics, maar gewone koppels best-of-5 gegooid zullen worden.
Beide ploegen wisselen niet voor de koppels en Robby en Erwin starten goed aan de koppel maar door de terugkerende wisselvalligheid is JS2 hen de baas in de laatste leg. Wederom worden gemiste dubbels afgestraft.
In hun tweede koppel begint JS2 voorspoedig en pakken de eerste leg. Dit is voor de gebroeders het keerpunt en ze rechten de rug, gaan er eens goed voor staan en winnen drie legs op rij. GL3 nu één punt af van de overwinning
Danny en Jerry mogen nu tegen het tweede koppel van JS2. In deze koppel laten zij zien wat ze in huis hebben en dat daarbij JS2 slechts mag figureren. JS2 word met 3-0 opgerold en ook Jerry heeft nu een 180 score op het formulier. De winst is tevens binnen. GL3 mag in de hoge hoed voor de loting.
In de laatste koppel gaan Danny en Jerry verder waar ze gebleven waren. Ze vergeten het alleen jammer genoeg af te maken. De concentratie is er een beetje af en JS2 maakt hier dankbaar gebruik van, ze komen van 0-2 naar 3-2. 5-3 tussenstand na de koppels. Nu de taak om het laatste punt mee naar de May te nemen en een biertje te verdienen.

In de bierronde is niets meer van de eerste koppels te zien. Gl3 is wisselvallig. Erwin en Robby laten nog wat 100+ scores noteren en daarmee word voormalig Mr. Bierronde in stelling gebracht om het slecht te bepleiten. Danny finisht zijn  derde bierronde van het seizoen.

Na nog wat napraten en het verdiende biertje werd er snel naar huis gereisd, waar ook de captain Robby, Danny en Jerry in Made af kon zetten. In Café de Tijd word er nog wat nageborreld en kregen Danny en Jerry nog een Schrobblelèr voor de 180’s van John van Dongen. (waarvoor ze overigens al een biertje hadden mogen incasseren in d’n Borgh)
volgende week gaat de competitie weer verder met een thuiswedstrijd tegen de Legends.

 

Statistieken (competitie en beker)

competitie: 27 punten (3,9 gemiddeld), laatste 16 beker.
Jerry 6/8; John 5/7; Danny 5/8; Erwin 3/7; Robby 1/6
20 singles; 11 koppels en zeven bierrondes

 

Robby