Misstap in de koppel tegen de Misser

29 novenmber 2012

GL3 – de Misser

A: John                    Marco Heuvens

B: Danny                 Gilbert Traets

C: Robby                 Michael-John Thomas

D: Erwin                  Fred Beeren

reserves:                Freddy van Vliet, Sven Raaijmakers

Op speeldag 11 stond de thuispartij tegen de Misser op het schema. Op de andere baan was de topper in 2B GL7 Hoegaarden Triple, Gl7 wist de partij met 6-3 te winnen en de koppositie te versterken. Jerry werd in zijn ziektebed via whatsapp goed op de hoogte gehouden en miste daardoor niets.

John startte deze keer, de start was voortvarend, de eerste twee legs waren zo binnen. In de derde leg leek een flashback van afgelopen week aan de gang. De derde ging verloren, maar nu herpakte John zich. 3-1.

Danny was tweede, deze wedstrijd is goed gelijk opgaand. Danny komt na de 2-1 voorsprong goed in zijn ritme en is daarna niet meer te houden. Eveneens 3-1.

Robby tegen Mike, een van twee zou van de 0% af gaan deze avond. De wedstrijd heeft een matige start maar leg word door Robby wel keurig afgerond met 89. Hierna lijkt het of beiden niet wilden winnen. In de laatste leg is dubbel 1 beslissend en het is Robby die van de hatelijke nul af is. 3-2 en 3-0.

Single vier, de captains game. Steady single van onze captain. Erwin staat zelf vooral tegen zichzelf te gooien, maar presteert op de tijdstippen dat het echt nodig is en wint ook de vierde single met 3-1. 4-0 uit de single ongekende luxe, een primeur voor dit seizoen.

Ergens tussen de singles en de koppels is er toch iets fout gegaan, maar waar is niet helemaal duidelijk. Bij alle koppels is het bij de Misser stukken beter als in de singlepartijen en bij GL3 lukt het niet meer. GL3 koppelt, Robby/Danny en Erwin/John. Robby en Danny verliezen de eerste zonder aanspraak te mogen maken op iets.

Erwin en John gaan dito verder, de fijne marge van vier word snel gereduceerd tot twee en in de derde koppelpartij word dan toch eindelijk aan het langste eind getrokken. Hierin werd een 2-0 voorsprong nog bijna weggegeven alvorens Erwin het vijfde puntje toch binnenwierp.

Robby en Danny herhaalden in de laatste koppel de eerste, het was nooit een wedstrijd.

Het algeheel beeld van de koppels mag dan ook zijn: De Misser schreeuwt zich naar een meer dragelijke nederlaag.

Bierronde. Van het zelfde laken een pak. Het begin is voor de mannen van de Leur. GL3 komt leuk terug en mag door de vele gemiste dubbels zelfs nog aanleggen op een hoge finish. Ook die word natuurlijk vakkundig om zeep geholpen. Misser mist niet nog eens en pakt de pinten.

Een misser van formaat. Met een 4-0 tussenstand mag je hopen op meer dan 5-4, volgende week beter (hopelijk) tegen de Rijenaars van de Halve Maan – nu Rijens Vat… last but not least nog een positief puntje om af te sluiten, GL3 heeft nu met 11 wedstrijden evenveel punten als afgelopen jaar na 13 en we bezetten nog steeds plaats 6 in de tussenstand. Gaat lekker!

Statistieken

11 wedstrijden, 54 punten
Jerry 9/9; John 8/9; Danny 7/9; Erwin 3/9; Robby 1/8
28 singles; 21 koppels en vijf bierrondes
John