Muijs gaat met 6 punten naar huis

1 maart 2013

Muijs&berg – GL3

Op de eerste dag van maart mocht Gl3 afreizen naar de Ganzerik in Breda. Voor de tweede keer in het bestaan (en ook dit seizoen) met drie man. De captain, Jerry en John gooiden de twintigste competitiewedstijd tegen vier man van M&b.

  1. Lorenzo Boudewijns             Erwin
  2. Michael van Ginneke             John
  3. Mark van den Muijs&berg       Jerry
  4. Dennis Stevens                   (bye)

Erwin beet het spits af tegen de #1 van de Bredase ploeg. Het is een leuke wedstrijd waarin de laatste leg de beslissing moet brengen. Erwin gooit in deze laatste leg net één lage score te veel en dat breekt op aan het eind. Lorenzo finisht de partij en brengt de thuisploeg op voorsprong.

John staat weer op de tweede stek en treft ook dit jaar de nieuweling van M&b. John start goed, Micheal niet, die mist dubbels en dat straft John goed af met twee finishes in één pijl in de eerste twee legs. In de derde leg kantelt de partij, de scores gaan nog steeds gelijk op, maar Michael weet de dubbel te vinden als John een pijl op tops mist voor de partij. De vierde en vijfde leg zijn hierna erg goed van Michael, deze gaan uit in minder dan 20 pijlen. 3-2 en 2-0 voor de thuisploeg.

Jerry speelt de derde en laatste single. Jerry is in vorm en gooit tegen 180-kanon Mark zijn eerste van de avond in de single. Jerry is in een goede flow deze partij en laat Mark niet veel kansen, de eerste twee legs zijn makkelijk een prooi, in de derde word de dubbel niet zo makkelijk meer gevonden, maar de voorsprong was groot genoeg. 3-0. 2-1 de achterstand.

1-3 uit de single.

Jerry en John zouden weer gaan koppelen. De eerste tegen Michael en Mark, dit is een thriller waarin de Bredanaars terug knokken tot een laatste leg na een 2-0 voorsprong van GL3. Deze laatste leg word vervolgens op koele wijze winnend afgesloten door het GL3 duo. 3-2 de achterstand. Jerry produceert in deze koppel nog tweemaal de maximale score

De tweede koppel tegen Lorenzo en Dennis, deze starten de GL3’ers een stuk slechter. Jerry en John komen 2-0 achter en leveren vervolgens drie goede legs af om de partij alsnog te winnen.

De tussenstand ziet er mooi uit, 3-3, maar Erwin was als vanzelfsprekend kansloos in de koppels alleen.

Bierronde. Het is een goede bierronde van het trio. GL3 strandde op +/- 100 punten toen Muijsenberg de dubbel gooide.

Na de partij, die natuurlijk vroeg klaar was, werd er met de mannen van de Ganzerik nog nagepraat en een pijltje gegooid door de liefhebbers en een vooruitgeblikt op het restant van het seizoen.
Voor GL3 zijn de komende zes wedstrijden min of meer om des keizers baard, volgende week is het nog wel spannend om de vijfde plaats in de thuiswedstrijd tegen Varisun B&V.

Statistieken

93 punten; 4,6 gemiddeld
John 16/19, Jerry 15/18, Danny 12/18, Erwin 4/17, Robby 2/14
49 singles, 43 koppels en 10 bierrondes

John