Ook winst in de laatste competitiepartij van 2012

20 december 2012

GL3 – de Daltons

A: Jerry                                         Joost Welten

B: John                                         Tinus Roeven

C: Erwin                                        Jos Welten

D: Robby                                       Denny Rademakers

E: Danny                                       Tino Ligtvoet; Bas Knipscheer

Alweer de laatste partij van 2012 in de competitie. Tegen de Daltons. In de eerste wedstrijd was het nog 8-1, maar zo’n uitslag was zeker niet de verwachting. Danny was deze keer reserve en mocht toekijken.

Jerry start als een trein en Joost maakt een sterke start. Joost en Jerry maken er een mooie partij van, Jerry is beter op de beslissende momenten. Jerry gooit de finishes zeer goed en wint met 3-0. Het word.1-0

John is tweede, John schiet in de eerste leg uit de startblokken tegen Tinus met 140. De volgende beurten zijn niet zo goed. het leidt tot een vijfde leg, in deze laatste leg is het John die in elke beurt een triple weet te raken (behalve de eerste) dit maakt het verschil. John krijgt ruimte op de dubbel en mist niet. 2-0

Erwin en Jos spelen de derde. Beiden spelen zeker niet op topniveau. Erwin wint de eerste en Jos maakt gelijk. Dit gebeurt ook in de volgende twee legs. Ze zijn alle twee niet in beste vorm in de laatste leg. Het is Erwin die de laatste leg naar zich toe weet te trekken, hoe, weet nog steeds niemand, maar het is een goede leg van de captain. Met 3-2 is 3-0 is de tussenstand.

Robby is sluitend werper. Robby’s spel was niet goed. Denny is niet op z’n best, maar is wel een goede tegenstander – als altijd – in de eerste leg word Robby afgetroefd door Denny door de scores in de eindfase van de leg. Hierna heeft Denny de overhand in alle fasen van de wedstrijd. Denny maakt alles af wat Robby achterlaat. 3-0 voor Denny. 3-1 GL3-Daltons

John en Jerry startten met koppelen, de eerste koppel is goed, al moeten beiden er nog wel even in komen. De eerste leg is een voor de Daltons, de volgende legs zijn duidelijk voor de thuisploeg. 4-1 voor.

De gebroeders De Laat starten de tweede koppel tegen. Robby gooit de triple niet (goed) maar de Daltons – Jos en Bas – zijn de baas. In elke leg is de tegenstander gelijk op een dubbel maar raakt die. 4-2
 Danny gooit voor Robby in de tweede helft van de partij. Samen met de captain speelt hij een goede tweede koppel.de Daltons – Tinus en Denny – bieden goed weerstand aan de GL3’ers. Het word 2-2 na vier spannende legs. In de laatste en beslissende leg is het nog steeds spannend maar is het de ‘thuisploeg’ die de dubbel raakt en het vijfde punt pakt.

Jerry en John keren terug. Het is een goede partij. Het is een leuke partij tot 1-1 in de laatste legs zijn het de de GL3’ers die de overhand pakken. Bij 2-1 is het GL3 dat de punten op het juiste moment gooit en de dubbel ook pakt. 5-2 de voorsprong en de vijfde plaats in de eredivisie.

Bierronde. De hele bierronde is gelijkwaardig. Jerry, Danny en Erwin zijn de mannen bij GL3 qua punten. Beide ploegen staan gelijk tot het finishen. In de laatste fase slaat GL3 toe en gooit John 54 voor het laatste punt en gooit daarmee een hogere score dan in de voorgaan de vier beurten. Desalniettemin is het zevende punt binnen.

Na de wedstrijd werd er gezellig nog wat bijgekletst. GL3 en de Daltons maken ondanks de avond er een leuke ‘ derde helft’ van.

Volgende week is er nog een bekerpartij – tegen TTK – die zonder John gespeeld zal worden. Vervolgens is de partij tegen The legends in 2013.

Statistieken

competitie: 71 punten – 5 gemiddeld
Jerry 11/12; John 11/12; Danny 8/11; Erwin 4/11; Robby 1/10
35 singles; 28 koppels en acht bierrondes
John