Pas in de bierronde voorbij The Legends

10 januari 2013

The Legends – GL3

A: Jeroen Hendrikx                 Robby
B: Geert ten Oever                John
C: Dave Mol                           Dany
D: Mike Matthijssen                 Erwin
E:                                        Jerry

De uitwedstrijd tegen The Legends betekende de aftrap van 2013 voor GL3. Jerry is geblesseerd en het was ook nog zijn beurt om reserve te zijn, dus die bekleedde positie E. Afgelopen seizoen was het in de competitie uitgedraaid op een 4-5 en een 5-4, de eerste ontmoeting in Made was ook alweer geëindigd in een 4-5. Alles wees dus wederom op een close contest.

Robby mocht de eerste pijlen gooien deze avond. Tegen Jeroen, een geduchte tegenstander, In de eerste legs bleef het steeds gelijk opgaand. Jeroen had echter telkens nog een extra versnelling achter de hand. In de tweede leg werd de dubbel moeilijk gevonden, dit was wel het begin van een goede derde leg van Jeroen die de partij daar binnenhaalde.

John stond weer op plek twee. Het was een partij die alle kanten op ging. Geert gooide goede scores, John bleef in het spoor, maar het finishen bij laatstgenoemde was beter. Tot drie maal toe was het John die de dubbel wel gooide waar hij de kans kreeg. 1-1 tussenstand.

Danny is de volgende in lijn en speelt tegen Dave. Dave draait een moeilijk seizoen en Danny een behoorlijk. Net als de voorgaande was dit een partij die lang gelijk bleef, ook hier de Legend die de dubbel niet gooide en GL3’er wel. Danny brengt GL3 op voorsprong met een 3-0 zege

De vierde single is de captains game. Erwin speelt een moeizame pot tegen Mike die ook op stoom moet komen. Na de eerste twee legs gedeeld te hebben, verbetert het bij Mike die ook de volgende twee legs weet te winnen. En daarmee was het weer gelijk. 2-2

John en Danny startten met koppelen, de eerste koppel is goed, al moeten beiden er nog wel even in komen. Desalniettemin zijn het vanaf het begin Dave en Geert die tegen een achterstand aan kijken. Danny en John winnen overtuigend (qua uitslag) de eerste koppelpartij.

In de tweede nemen de GL3’ers het op tegen Jeroen en Mike. Aanvankelijk is er geen vuiltje aan de lucht, maar als de tweede leg vergeten word te winnen pakken de Legends door. In de derde leg weet Mike zelfs in twee achtereenvolgende beurten 180 te gooien, de leg is desondanks wel voor Danny en John. The Legends winnen de volgende twee leg, nadat John nog een matchdart miste. Wederom gelijke tussenstand.

Erwin en Robby vormen het tweede koppel. Jeroen en Mike gaan verder waar zij gebleven waren, de gebroeders bieden goed tegenstand en komen keurig op 1-0. Het blijft een spannende wedstrijd, het zijn wel de Bredanaars die de volgende drie legs winnen. 4-3 voorsprong de Legends.

Jerry speelt de laatste twee potjes voor Erwin en maakt een goede invalbeurt. In de eerste leg word gelijk een 180 score genoteerd. De eerste leg is mede daarmee voor de gasten, de volgende legs blijft het spel goed en de laatste koppel daarmee een prooi voor GL3. En ook na acht gespeelde partijen is het weer gelijk.

Bierronde. GL3 gooit een redelijke bierronde. De Legends bouwen langzaam een achterstand op, door het stabielere scoren van GL3. Deze voorsprong word nog zowat uit handen gegeven als zowel Jerry als John niet uitgooien vanaf tops en zijn niet minder gelukkig met de finish van Danny als The Legends inmiddels ook op een dubbel staan. 5-4 winst in Breda.

Na de wedstrijd werd er met de tegenstander nog lekker het gewonnen biertje gedronken en nog wat nagepraat. De volgende wedstrijd is de thuispot tegen 2 Fast 4 You. Donderdag a.s. in Café de Tijd. De daaropvolgende week reist GL3 naar de Ganzerik voor het partijtje tegen AMITY. Kortom een behoorlijk zwaar programma de komende weken.

Statistieken (incl beker)

competitie: 76 punten – 5,1 gemiddeld, laatste 16 beker
Jerry 12/13; John 12/13; Danny 10/13; Erwin 4/13; Robby 1/12
39 singles; 33 koppels en 10 bierrondes

John