Stieren + Bieren = Punten15 november 2012

GL3 – Stieren en Bieren

A: Erwin     Tijs van Es
B: Jerry      Wilco Adriaansen
C: Robby     Kylle Schrijvers
D: Danny     Juriaan Keuvelaar
E: John        Frank van Dongen

De koplopers brachten deze week een bezoek aan café de Tijd. Stieren en Bieren, de ploeg die vorig jaar nog drie maal wiste te winnen van GL3, kwam op bijna volle oorlogssterkte naar Made. Alleen de nieuwe aanwinst Leo was verhinderd. Het was gezellig druk in de Tijd, GL7 gooide ook thuis, zij wisten knap na een 2-4 tussenstand de wedstrijd te winnen op de bierronde met 5-4!

De captain speelt deze week de openingspartij. Erwin en Tijs maken ere en spannend potje van. Erwins start is erg sterk, die van Tijs niet. Ewin staat daarbij ook nog eens ijzersterk te finishen. De 2-0 staat snel op het bord. Hierna draait de wedstrijd complete, Tijs raakt alles weer en Erwin weet het niet meer te raken. 2-2, in de beslissende leg lijkt het Tijs’ kant op te gaan, maar die mist een beurt op tops en Erwin sleept het eerste punt uit het vuur met een mooie 52 finish.

Jerry speelt wederom een degelijke wedstrijd tegen Wilco deze week. Het is nooit spannend, Jerry staat goed de scores te raken, bij Wilco lukt dat maar deels. Jerry houd zijn 100% keurig in stand met een zakelijke 3-0 overwinning. GL3 op een voorsprong van 2-0.

Robby speelde deze keer als derde. Met Kylle als geduchte tegenstander. Kylle is scorend veel beter. Wanneer bij 2-0 Kylle verzuimt te finishen is het Robby die de dubbel meteen weet te vinden. In leg 4 is Kylle weer terug op niveau en maakt de klus af.

Danny acteerde deze week als laatste man. Danny’s dubbels bleken het probleem in een verder keurige partij. Danny is op scorend vlak de baas, maar het zijn toch de dubbels die tellen aan het eind. Nadat Juriaan de 2-1 maakt is het bij Danny over en het word 3-1. 2-2 uit de single. Mooi resultaat tegen de S&B.

Danny blijft staan om te koppelen met de captain en Jerry en John gaan samen op jacht naar punten.

De koppels vallen deze donderdag echter in één pakkende volzin samen te vatten: “Waar Good Lookin’ 3 afgelopen jaar nog telkens een beurt te kort kwam op Stieren en Bieren, was dat nu slechts één of twee pijlen op de dubbel en dat werd genadeloos afgestraft door de bredanaars.”

S&B won de vier koppels met de overtuigende cijfers 3-1, 3-0, 3-0 en 3-1

Bierronde: de bierronde was nooit spannend. S&B gooide constant goed en bij GL3 zaten er regelmatig loose darts tussen. GL3 kwam nog op een hoge finish maar, mocht er nooit voor aanleggen. 7-2 voor S&B.

Al met al goed gegooid en realistische uitslag, S&B verdiend gewonnen. Het was nog lang gezellig in de Tijd. Volgende week staat al met gele markeerstift omcirkeld op de kalender: NOPB komt op bezoek.

Statistieken

competitie: 42 punten

Jerry 8/8; John 6/7; Danny 5/7; Erwin 2/7; Robby 0/7

21 singles; 17 koppels en vier bierrondes

John