Tien, tien, tien … en drie punten tegen AMITY

4 oktober 2012
GL3 – AMITY

A:     Erwin        Embrecht Hendrickx
B:     Robby       Rob Dijkers
C:     Jerry         Bjorn Kuppens
D:     Danny       Jason de Jong
E:      John        Ferry Lips, Jack Matthijssen

In de vierde speelweek stond alweer een zware pot op het programma. Naar Café de Tijd reisden namelijk de kampioen van de afgelopen twee jaar af. Weliswaar met een andere naam maar dezelfde bezetting. John was deze week wisselspeler.

De captain was ook deze maal startend werper en trof AMITY’s vooman Embrecht. Erwin startte sterk maar hield niet vol. Embrecht deed wat hij meestal doet en dat bleek ook deze maal ruim voldoende voor een 3-0
Robby trof in de tweede partij Rob. Robby kwam niet in z’n spel en speelde vooral tegen zichzelf. Rob speelde een degelijke partij en dat was voldoende voor ook een 3-0
Jerry tegen Bjorn was partij drie. Jerry startte lekker en maakte goed 1-0. In de tweede leg troefde hij Bjorn af op de dubel en dat was de sleutel in deze partij. Ook deze partij werd 3-0 maar dan voor de thuisploeg.
Danny sloot de rij deze maal. Jason is normaal gesproken een geduchte tegenstander, maar nu niet. Danny speelde een degelijke partij en dat was ruim voldoende voor de overwinning.

2-2 uit de single, het was nog maar net half 10 geweest, een snelle pot in de maak

Robby wisselde voor John en met Erwin nam hij het op tegen Embrecht en Bjorn. De bezoekers waren te sterk voor de GL3’ers Erwin en John wisten nog wel één leg te winnen door geen pijl op een dubbel te missen. In de overige drie ging het net iets te snel.
Danny en Jerry spelen een goede partij tegen mannen van AMITY, van 2-0 maken de gasten 2-2 en in de beslissende leg zelfs 2-3, jammer dit punt, er had meer in gezeten.
In de derde koppel en de tweede van Danny en Jerry verder waar ze gebleven waren. Met goed spel en vechtlust word nu door de GL3’ers een 2-1 voorsprong van Ferry en Rob omgebogen in 3-2. Het derde punt van de avond in de pocket.
In de laatste koppel keerden Erwin en John terug. Echter enkel in één leg hebben ze aanspraak op iets. Die leg word gewonnen, maar in de overige is het scorend vermogen niet genoeg. Wederom 3-1 verlies voor Erwin en John.
Alleen het laatste punt was nog te verdienen. De bierronde, meestal wel een zekerheid, maar tegen AMITY moet het allemaal wel vallen en dat deed het niet (behalve wat pijlen op de vloer dan) de bezoekers pakken verdiend het biertje en de zes punten. Jerry ging nog even door met het gooien van 180’ ers, twee deze avond – 10 totaal nu.

Nog voor elf uur was de laatste pijl gegooid, aan de bar werd nog wat na beschouwd en in de vroege uurtjes werd er huiswaarts gekeerd.

Maandag is het de tweede uitwedstrijd in Oranjestad, dit keer tegen Tsjik, Tsjik Kaboom! De eerstvolgende thuiswedstrijd is op donderdag 25 oktober. (tenzij er een bekerpot tussen komt, maar de loting is nog niet verricht)

Statistieken
competitie: 18 punten
Jerry 4/4; John 3/3; Danny 2/3; Erwin 0/3; Robby 0/3
9 singles; 7 koppels en twee bierrondes

John