To The Point – GL3 (4-5)

29 oktober 2009

 

To the Point –Good Lookin’ 3

 

In een gezellig drukke Butler op de markt van Etten stond gisteren al weer de zesde competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. GL3 reisde af vier man op de ongeslagen reeks van drie uit te breiden. De lotingen bij beide teams gaven de volgende confrontaties.

 

A: Erwin A: Bert van der Meer

B: Danny B: Hans Buijnsters

C: Robby C: Richard Faas

D: John D: Richard van de Reep

Singles.

Robby mocht het spits afbijten tegen Bert , maar Robby kon zijn ritme niet vinden en haalde daardoor zijn niveau niet. Het werd een koele 3-0 voor Bert die een stabiele wedstrijd gooide zonder veel uitschieters.

3-0 voor Bert; 1-0 voor TTP

 

Vervolgens was het Danny’s beurt. Danny begon lekker tegen ‘gewoon’ Hans en stond al snel op 2-0. echte na dit punt sloeg de wedstrijd om , Danny wist geen triple-20 meer te raken en dat deed Hans nu wel. Hierdoor haalde Hans het tweede punt van de avond voor TTP.

3-2 voor Hans; 2-0 voor TTP

 

Als derde was het aan de captain, Erwin, om voor GL3 het eerste punt binnen te halen. En zo geschiedde het ook. Erwin gooide goede scores, alleen de dubbels bleven in het begin nog wat achter. Dankzij de verschafte voorsprong had hij alle tijd om uit te gooien en deed dit dan ook. In de tweede en derde leg ging het uitgooien ook naar behoren en Erwin haalde het eerste punt van de avond voor GL3.

3-0 voor Erwin; 2-1 voor TTP

 

Als laatste single stond op het programma: John tegen Richard van de Reep John gooide goede scores en finishte daarnaast ook heel sterk. Hij had aan drie legs genoeg om te winnen.

3-0 voor John; 2-2 Gelijk

statistieken na ronde 6.

 

(Pct wedstrijden / legs)

Erwin: 83% / 73%

John: 60% / 61%

Robby: 60% / 50%

Danny: 25% / 40%

Jeroen: 0% / 29%

 

Koppels

Aan de paring voor de koppels werd niets veranderd. De punten in de koppels werden gelijk verdeeld en elk koppel had een winst en verliespartij. De snelle rekenaars komen dan tot een tussenstand van 4-4 Gelijk.

Cijfers: Robby/Danny – Bert/Hans 3-0; Robby/Danny – Richard² 2-3; Erwin/John – Richard² 3-0 ; Erwin/John – Bert/Hans 2-3

 

Teamwedstijd

 

In de bierronde stond meer dan een biertje op het spel, na een 4-4 tussenstand moest de winnaar van de avond nog bepaald worden. Het niveau in de bierronde was niet hoog maar GL3 had bouwde gedurende de wedstrijd een voorsprong van zo’n 100 punten op en behield die tot het einde waardoor er tijd was voor het uitgooien. De eer was voor Danny, die met een d12 de wedstrijd besliste.

 

Het is voor GL3 al de derde 5-4 op rij in de competitie en de vierde winstpartij (op rij) en dat smaakt naar meer.

 

Volgende week: In het Hart van Made komt UZDOKVG Twee, de ‘buren’ van TTP, op bezoek.

 

De vier darters van vanavond hebben echter tussendoor nog een afspraak in de agenda staan. Komende zaterdag (31 oktober) worden de Beste 32 van de ranking 2009 gegooid.

De poule-indelingen zijn al bekend en het lot heeft bepaald dat John en Robby in één poule zitten.

Jeroen is helaas verhindert en voor Toon komt dit allemaal nog te vroeg. De volledige poule-indelingen zijn ook te zien op www.dcgoodlookin.nl

 

voor de stand in de competitie: hier

 

 

John.