Toppie Toppie de baas in de beker

7 februari 2013

GL3 – Toppie Toppie (1/8 finale beker)

  1. Erwin                          Vincent Langeveld
  2. John                            Mark Bakx
  3. Jerry                            Miguel da Silva
  4. Danny                         Melroy Klein
  5. Robby (kwam niet in actie)

Nadat in de kerstweek de eerste bekerpot overleefd werd, stond in de week voor carnaval de tweede bekerpartij op het programma. Toppie Toppie uit Breda kwam uit de bus, een geduchte tegenstander die in de winterstop nog versterkingen had gekregen. Afgesproken werd om volgens het eredivisie speelschema te spelen, met 701-koppels dus.

De captain speelde voor de verandering op positie 1 en speelde een goede wedstrijd tegen de debutant van Toppie. Vincent was echter wel een maatje te groot, hij beleefde een goed debuut en pakte het eerste punt voor Toppie.

John gooide ook in deze wedstrijd de tweede single. Aan Mark Bakx, de tweede nieuwkomer van Toppie, had hij een zware tegenstander. De eer      ste twee legs werden gedeeld, in de derde miste Mark een 132 finish op dubbel 16 en John gooide diezelfde dubbel wel uit. In leg vier liet John Mark kansloos en prikte in 16 pijlen uit. 1-1 gelijk.

Jerry speelde de volgende single tegen ‘oude bekende’ Miguel. Jerry was in de eerste legs beter qua finishen dan Miguel. Bij een 2-0 voorsprong lieten de dubbels Jerry en Miguel in de steek. Jerry raakte dubbel 1 uiteindelijk en maakte de tussenstand in het voordeel van GL3.

De laatste single was tussen Danny en Melroy. Danny kwam niet snel genoeg op gang om de hevig scorende Melroy bij te houden. Het was snel 0-2. In de derde leg was het meer aan elkaar gewaagd, maar raakte Danny de dubbel niet. Melroy bracht de tussenstand in evenwicht.

De eerste koppel kwamen voor GL3 Erwin en Jerry aan de oche. Beiden speelden een goede koppel, maar het waren toch de (Dongense) Bredaanaars die met de punten gingen lopen. Mark en Vincent zijn goed op elkaar ingespeeld en dat loont. 1-3 en de voorsprong weer naar Toppie.

John en Danny spelen de tweede en derde koppel, de eerste schieten de GL3’ers uit de startblokken en pakken in 7 beurten de leg. Mark en Vincent counteren goed met eveneens een leg in 7 beurten en in leg drie wederom een snelle leg. John en Danny maken weer gelijk in de vierde en dwingen een laatste leg af. Deze laatste leg is duidelijk voor de gasten en daarmee de 4-2 voorsprong.

De derde koppel is veel minder van Danny en John, maar de tegenstand is dat ook. In die legs is het Danny die de dubbel steeds weet te raken. 3-1 de overwinning en de spanning blijft hiermee ook in de wedstrijd.

Jerry en Erwin keren terug aan het bord. Zij gooien een goede partij, het tweede koppel van Toppie geeft ook de ruimte voor een zege die de 4-4 weer op het bord brengt.

Bierronde. Het is weer eens de bierronde die de beslissing moet brengen. Van beide kanten enkele slechtere en betere beurten die elkaar afwisselen. Met beide teams op een dubbel falen achtereenvolgens John, Miguel en Jerry alvorens Melroy het pleit beslecht. 4-5 winst van Toppie Toppie bij GL3.

Na de wedstrijd werd er ondanks het verlies gezellig een biertje gedronken met de tegenstander, die volgend jaar een aanwinst voor de eredivisie is. Volgende week is de carnavalsbreak en in de week erna (21 februari) speelt GL3 de uitwedstrijd bij de Guust in het frituur van de Leur.

Statistieken (incl beker)
competitie: 86 punten – 4.8 gemiddeld
John 15/17; Jerry 13/16; Danny 12/17; Erwin 4/15; Robby 2/14
46 singles; 40 koppels en 10 bierrondes
John