Tsjk, Tsjk, maar de punten blijven op de May

24 januari 2013

GL3 – Tsjk Tsjk Kaboom!

A: Robby                                      Bennie Clarijs
B: John                                          Henk van den Boogaard
C: Danny                                       Djuri Grimberg
D: Erwin                                        Edje Vergouwen
E: Jerry

Weer compleet speelde GL3 op deze laatste dag in januari de thuiswedstrijd tegen Tsjk tsjk kaboom (TTK). De uitwedstrijd was een spannende partij geweest en er was niets dat wees op een andere uitslag.

Robby was startend werper. Robby kreeg echter nooit vat op Bennie. De eerste leg was duidelijk voor de TTK’er. De volgende legs waren de scores beter dan bij de tegenstander alleen Robby haalde de trekker niet over. 3-0 voor Bennie en een voorsprong voor de gasten

John gooide de tweede single, aan Henk had hij een geduchte tegenstander. In de eerste leg ging het continu gelijk op. John prikte echter net voor Henks neus de dubbel uit. De tweede leg was duidelijk voor Henk, maar die maakte het niet af en John profiteerde goed. Leg drie was wederom bloedspannend. John finisht deze in 17 pijlen met Henk op een finish. 1-1 gelijk

Danny is de volgende. Danny komt slecht uit de startblokken, hij kan geen vuist maken tegen Djuri, die de eerste twee legs overtuigend wint. Danny de diesel word in de derde leg warm en weet het tot een vijfde en beslissende leg te laten komen. Deze leg is zenuwachtig, maar Danny maakt er een complete comeback van. GL3 2-1 voor.

Erwin speelt de laatste single tegen Edje. Tot 1-1 is het een goede partij. Hierna is het Edje die nog met een 180 de partij naar zich toe haalt. De derde en vierde leg zijn goed van zijn zijde.

Besloten werd om de koppels niet te veranderen, alleen in andere volgorde te spelen.

Danny en Erwin speelden de eerste partij. Het is een spannende pot, die tot een vijfde leg komt. In deze laatste leg is TTK de baas totdat Danny, met de rug tegen de muur, 180 gooit en Erwin 83 finisht via de bull met TTK op 32. 3-2 voorsprong

Robby en John spelen de tweede koppel. Deze word ook een wedstrijd over de volle vijf legs. John gooit de laatste leg veel triples, maar het draait toch uit op een loterij om de laatste dubbel. Het is Robby die het punt redt met dubbel 1. 4-2.

Jerry valt in voor Robby en met John word eigenlijk nooit een spannende partij. J&J zijn in de eerste twee legs een maatje te groot voor TTK. Leg drie is duidelijk voor TTK, waarna de GL3’ers in de eigen vierde leg orde op zaken stellen. Jerry laat in deze single nog een 180 noteren, zijn 21e.

De laatste leg komen Erwin en Robby terug aan het bord. In deze laatste partij zijn de inmiddels warmgedraaide Bredanaars te sterk voor het duo van GL3. Het is geen slechte partij van de huisploeg, maar niet voldoende. 5-3 tussenstand.

Bierronde. De bierronde word verloren in de eerste vijf beurten. TTK mag ver weg lopen in deze fase. GL3 mag nog op een hoge finish hopen, maar TTK maakt geen fout. 5-4 eindstand.

Na de 4-5 in Breda een logische uitslag. Met het altijd gezellige TTK word nog nageborreld en rond middernacht weer huiswaarts gekeerd. Volgende week komt Toppie Toppie voor de beker op bezoek in de Tijd. Na carnaval is de uitwedstrijd tegen de Guust op 21 februari de eerstvolgende wedstrijd.

Statistieken (incl beker)

competitie: 86 punten – 4.8 gemiddeld, laatste 16 beker

John 14/16; Jerry 12/15; Danny 12/16; Erwin 4/14; Robby 2/14

44 singles; 38 koppels en 10 bierrondes

John