TTK-GL3 tot bierrode spannend

8 oktober 2012
Tsjik, tjik Kaboom – GL3

A:     Edje Vergouwen                    John
B:     Henk van den boogaart           Robby
C:     Frans van Beijnen                    Danny
D:     Djuri Grimberg                        Erwin
E:     Yvette van Beijnen-Brouwer     Jerry

In de laatste speelronde voor de eerste onderbreking staat de pot met de promovendus Tsjik, tsjik Kaboom (TTK) op het schema. TTK is na één jaar afwezigheid weer terug op het hoogste niveau en heeft met een vergelijkbaar programma ook al 22 punten verzameld. Een mooie affiche op deze maandagavond dus.

John had de honneurs om deze keer af te trappen. Zijn partij tegen Edje was er een zonder veel hoogtepunten, wel een van constant spel. Bij de tegenstander was dit juist het probleem, Edje stond vooral tegen zichzelf te spelen. John had aanvankelijk nog wat last van het tempo, maar na de 1-0 bleef het lopen en werd met 3-0 het eerste punt gepakt.
Robby trof in de tweede partij Rob. Robby had vooral last van het gooien van de dubbels. Qua scores was de tweede partij gelijk. Het was alleen Henk die de dubbels gooide en in straight legs de partij naar zich toe trok. 1-1 gelijk.
Danny tegen Frans was partij drie. Het is een leuke pot die goed in evenwicht is, Danny is wat sterker, maar komt nooit echt in de problemen door goede scorende beurten wanneer hij in de buurt van de finish komt. Net als in de eerste single een 3-0 voor GL3
De captain sloot de rij tegen Djuri. Dit was een pot met twee helften. Erwin was in de eerste helft heer en meester, komt op het zicht zonder veel problemen op een riante voorsprong. In de tweede helft van de partij – vanaf leg 3 – is het Erwin die wegzakt en Djuri die die kans niet laat liggen. Djuri komt terug tot 2-2 en met een aantal gemiste matchdarts van Erwin word het laatste singlepunt er een voor TTK.

2-2 uit de single, een goed beeld van de verhouding. Toch was de single van Erwin was toch wel erg zuur.

Erwin wisselde voor Jerry en met Danny koppelde die de eerste twee partijen. De eerste partij was het er een van heel moeizaam en met veel slechte beurten, afgewisseld met goede en ‘natuurlijk’ een 180 van Jerry. Nadat een 0-2 achterstand weggepoetst was, moest in de vijfde en beslissende leg in TTK toch de meerdere erkend worden. TTK voor eerst deze avond op voorsprong.
In de tweede koppel gaat het niveau flink omhoog bij de twee GL3’ers, de tegenstand is deze koppel ook van hoger niveau. Het is wederom een spannende partij die over de volle vijf legs gaat. Deze keer is het beeld aan het eind net andersom. Jerry en Danny winnen de beslissingsleg en maken weer gelijk.
In de laatste twee koppels spelen Robby en John een matige eerste koppel tegen het opgewarmde duo van TTK. In vier legs word er verloren. TTK wederom op voorsprong én één punt van de overwinning.
In de laatste koppel is het bij Rob en John een stuk beter. Het loopt van begin af aan beter. De scores komen wat constanter en afzwaaiers zijn wat minder. Ook deze laatste koppel word in vier legs beslist, zij het in het voordeel van GL3, het vierde en gelijkmakende punt word door Robby met een keurige 81 finish opgehaald.
Alleen het laatste punt was nog te verdienen. De bierronde, meestal wel een zekerheid, maar de laatste weken wat minder, deze keer zijn de scores echter goed genoeg om een mooie voorsprong op te bouwen. Het schortte ‘m deze maandag aan dorst waarschijnlijk, want de dubbel kan in maarliefst zes achtereenvolgende beurten niet geraakt worden, voordat TTK uitgooit en daarmee het natje verzilvert.

Een leuk avondje darten in Oranjestad waarbij beide teams niet echt in topvorm bleken, maar daarom de wedstrijd niet minder spannend was.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op donderdag 25 oktober. (tenzij er een bekerpot tussen komt, maar de loting is nog niet verricht)

Statistieken
competitie: 22 punten
Jerry 4/4; John 4/4; Danny 3/4; Erwin 0/4; Robby 0/4
11 singles; 9 koppels en twee bierrondes

John