Verdiende 5-4 voor de Legends & Jerry’s #7

20 september 2012
GL3 – The Legends

A:     Robby                            Jeroen Hendrikx
B:     Jerry                               Willie-Jan van der Goorbergh
C:     John                               Davy Mol
D:     Danny                            Mike Mathijssen
E:      Erwin                             

Na de onverwacht grote zege op de Daltons kwamen op deze donderdag de eerste van drie zware tegenstanders op rij op bezoek. The Legends, afgelopen jaar nog goed voor de derde plaats, een mooie affiche.

Robby startte in zijn eerste single en gooide een goede partij. Scorend ging het gelijk op, en dat bleef het met het uitgooien ook. De dubbels waren bij beiden niet goed maar het was Jeroen die drie keer de dubbel wist te vinden. 0-3
Jerry mocht na de goede prestatie van afgelopen week nu tweede spelen. In de eerste twee legs was het bij beiden wisselvallig en niet van goed niveau met uitgooien. Deze wedstrijd had echter twee gezichten: de derde en vierde leg waren met hoge scores en hoge finishes. 3-1

John was de volgende aan de oche voor GL3. Davy en John startten beiden ook met wat wisselvalligheid, maar John pakte de draad goed op en ondanks ‘ruzie’ met tops werd het toch 3-0.

Danny stond wederom op plaats vier en was de uitzondering, een goede start aan deze wedstrijd van beiden maakte het leuk om te kijken. Na de 2-1 voor Danny word het alleen wat minder. Vooral het scoren. Mike komt erop en erover en pakt het vierde punt met 2-3.

Robby en John speelden de eeste koppel. Het was alleen een partij van ‘net niet’ het was in twee van de drie legs gelijkopgaand, maar de legendes finishten sterk en dat betekende opnieuw de voorsprong voor de Bredanaars.

Jerry en Danny traden nu aan voor twee koppelpartijen. In de eerste was het Legends koppel warmgedraaid en dat lieten ze zien. Zij gingen op dezelfde voet verder als in hun eerste. Danny en Jerryy komen nog wel terug tot 1-2 maar met 1-3 moeten ze toch het onderspit delven. De derde koppel word het bij de GL3’ers beter en met wederom een 180 van Jerry word deze met de omgekeerde stand gewonnen en het verschil teruggebracht tot één.

Erwin en John treden vervolgens aan om de laatste koppel te gooien. Erwin heeft een goede invalbeurt, maar bij John zit er duidelijk een dalende lijn in de prestatie. Erwin kan de kar niet alleen trekken, na een spannende 2-2 zijn het the Legends die de overwinning veilig stellen.
Alleen het laatste punt was nog te verdienen. De bierronde, het sterke punt van GL3, maar vanavond toch wel het sterke punt van Jerry die maarliefst 493 punten van de 1001 voor zijn rekening neemt. Met waarbij de vierde 180 van de avond en zijn eerste mr. bierronde punt.

Na het biertje voor de bierronde werd er nog een gezellig praatje gemaakt met de mannen van Legends.

Volgende week reist GL3 af naar Oranjestad voor de uitwedstrijd tegen 2F4Y, op dierendag komt AMITY naar café de Tijd.

Statistieken
competitie: 12 punten
Jerry 2/2; John 2/2; Danny 1/2; Erwin 0/1; Robby 0/1
5 singles; 5 koppels en twee bierrondes

John